Annonce
Debat

Omskæring er en gammel skik

Læserbrev: Omskæring betyder, at man fjerner et totalt overflødigt stykke skind fra en drengs penis. Det er en skik, som nogle religioner har brugt i flere tusind år. Man kan ikke fjerne denne skik ved at gøre omskæring strafbart.

Her i landet findes flere tusind mænd, der er blevet omskåret, har man spurgt nogle af dem, om de er kede af at være blevet det? Jeg har ikke hørt eller set nogen beklage sig.

Jeg tror ikke, at de mennesker, der vil gøre omskæring strafbart, har nogen medlidenhed med drengene. Det er forældrene, man vil ramme. Man håber sikkert på, at nogle af disse mennesker vil forlade Danmark, dersom omskæring gøres strafbart.

En ting er sikkert, vort retsvæsen vil ikke kunne klare de mange sager, der vil blive, dersom omskæring gøres strafbart.

De drenge, som bliver omskåret, slipper for en masse ubehag, den dag de begynder at blive voksne. Et ubehag, som os der ikke er blevet omskåret, har måttet døje med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce