Annonce
Debat

Omskæring: Ude af proportioner

Læserbrev: Så har JV igen været på banen med krav om, at omskæring af drengebørn skal forbydes ved lov.

Og det er da også uhyrligheder, der kommer frem om, hvad der sker med drengebørn, som bliver omskåret. Men er fakta ikke, at det ikke er tilfælde, som forekommer i Danmark, da omskæring her skal ske af en læge eller under lægelig opsyn?

Ligeledes er det helt ude af proportioner at sammenligne omskæring af piger og omskæring af drenge. Piger som omskæres fratager man nydelsen ved sexakten, hvilket ikke er tilfældet ved drenge, og det er ganske væsentlig.

Omskærelsens historik af drengebørn er vel tillige, at man derved, i en tid hvor hygiejnen var væsentligt mindre, kunne undgå, at der opstod betændelse ved forhud og penis samt problemer med forhudsforsnævringer, altså en slags forebyggelse som vi også praktiserer ved vaccinationer en masse. Argumentet er vel det samme - er det rimeligt at stikke i børn og påføre dem fremmede bakterier og sygdomme, selv om vi betragter det som forebyggelse?

Og hvordan med vores kultur. Her dræber vi årligt 15-16.000 små menneskeliv, for at vi kan få råd til to-tre årlige charterture samt tid til karriere, fitnesscentre, Facebook osv.! Er det ikke langt værre end at omskære drengebørn? Og vil JV med samme ildhu gå i brechen for at afskaffe det?

Der er noget med splinten og bjælken i denne sag - så tag lige fat i bjælken først.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce