Annonce
Debat

Omskæring: Ude af proportioner

Læserbrev: Så har JV igen været på banen med krav om, at omskæring af drengebørn skal forbydes ved lov.

Og det er da også uhyrligheder, der kommer frem om, hvad der sker med drengebørn, som bliver omskåret. Men er fakta ikke, at det ikke er tilfælde, som forekommer i Danmark, da omskæring her skal ske af en læge eller under lægelig opsyn?

Ligeledes er det helt ude af proportioner at sammenligne omskæring af piger og omskæring af drenge. Piger som omskæres fratager man nydelsen ved sexakten, hvilket ikke er tilfældet ved drenge, og det er ganske væsentlig.

Omskærelsens historik af drengebørn er vel tillige, at man derved, i en tid hvor hygiejnen var væsentligt mindre, kunne undgå, at der opstod betændelse ved forhud og penis samt problemer med forhudsforsnævringer, altså en slags forebyggelse som vi også praktiserer ved vaccinationer en masse. Argumentet er vel det samme - er det rimeligt at stikke i børn og påføre dem fremmede bakterier og sygdomme, selv om vi betragter det som forebyggelse?

Og hvordan med vores kultur. Her dræber vi årligt 15-16.000 små menneskeliv, for at vi kan få råd til to-tre årlige charterture samt tid til karriere, fitnesscentre, Facebook osv.! Er det ikke langt værre end at omskære drengebørn? Og vil JV med samme ildhu gå i brechen for at afskaffe det?

Der er noget med splinten og bjælken i denne sag - så tag lige fat i bjælken først.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce