Annonce
Læserbrev

Omstilling: Tønders grønne profil

Annonce

Læserbrev: I tirsdags-udgaven af JV kunne man læse om, at SF og Enhedslisten ønsker et punkt på dagsordenen i kommunalbestyrelsen om, at vi skal skifte bilparken ud med el-biler. Det er godt nok noget af en åben garageport, der her forsøges kørt ned.

Jeg syntes også, det er en rigtig god idé at få undersøgt mulighederne for at overgå til elbiler. Da vi til forår 2020 skal have hele bilparken i udbud igen, bliver der derfor nu udarbejdet business-case for et evt. udbud af elbiler.

I artiklen bliver Sønderborg Kommune fremhævet som en bæredygtig kommune. Sønderborg har 10 elbiler, vi har gennem tre år i Tønder Kommune haft fem kommunale elbiler kørende. Så procentvis er vi på nøjagtig samme niveau.

Vi er i Tønder Kommune faktisk langt med bæredygtighed og bruger også mange midler på dette. Vi er den kommune i Danmark, der har den største andel af økologiske landbrugsarealer, vi er langt mere end selvforsynende med el, vi laver rigtig meget skånsom grødeskæring, slyngning af åløb, og vi har kørt med elbiler i tre år. Blot for at nævne nogle få områder.

Jeg er helt klar over, at der endnu kan gøres rigtig meget mere, men vi er faktisk rigtig godt på vej.

Behovet for at fortælle om, hvad vi gør blev jeg dog opmærksom på da jeg i tirsdags var til møde i ungeudvalget med en flok unge mennesker. Nogle af dem havde selvfølgelig planer om at ville tage væk for at gå på universitetet. Vi spurgte, hvad der skulle til, for at de ville flytte hjem igen efter endt uddannelse. Svaret var, at det ville betyde rigtigt meget, om kommunen havde en grøn og bæredygtig profil, og så selvfølgelig også om der var et job.

Så lad os fortælle om alt det, vi gør for miljøet i Tønder, frem for som SF og Enhedslisten at snakke området ned, fordi man åbenbart ikke ved, hvad vi gør i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce