Annonce
VEJLE

Omstridt asylcenter skal højst være i drift i ét år - men borgmesteren er ikke tilfreds: 'Vi har fået klart svar på, at vi ikke kan få noget klart svar'

Borgerne i Sandvad har den seneste uge flere gange givet udtryk for, at de ikke ønsker kriminelle flygtninge i Sandvad. Senest demonstrerede de ved Vejle Amts Folkeblads mediehus på Bugattivej, da statsministeren kom på besøg onsdag aften. Foto: Mette Mørk
De kommende beboere på asylcentret i Sandvad får kun lov til at bo der et enkelt år. Udlændingestyrelsen ønsker nemlig ikke længere at forlænge den kontrakt, der udløber næste år.

Sandvad: I en ny mail, som Vejle Kommune netop har modtaget, fortæller Udlændingestyrelsen, at den alligevel ikke ønsker at forlænge den lejekontrakt, sådan som det ellers tidligere var ønsket.

Lejemålet af asylcentret i Sandvad udløber til næste år, og det var i sin tid Udlændingestyrelsen selv, som valgte at opsige lejemålet. Tidligere på året bad styrelsen så om at få det forlænget, da stedet igen skulle huse asylansøgere.

Men den forlængelse har Udlændingestyrelsen nu trukket tilbage, og for borgmester Jens Ejner Christensen (V) er det en positiv udmelding.

Annonce

- Nu slipper vi da for at tage stilling til, om vi ønsker at forlænge deres kontrakt, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

I en rundringning som TV Syd tidligere på ugen foretog til de forskellige partier i Vejle Byråds økonomiudvalg, var det tydeligt, at man ikke havde tænkte sig at stemme for en forlængelse.

Fire ud af fem partier i udvalget (Konservative, Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti) mente nemlig, at en forlængelse af lejeaftalen ikke stod lige for.

Får stadig ikke klart svar

I den mail, som Udlændingestyrelsen nu har sendt til Vejle Kommune, skriver vicedirektør Grith Sandst Poulsen, at, der på trods af, at styrelsen ikke ønsker at forlænge lejeaftalen, ikke er sket nogen ændring af den fremtidige målgruppe for Center Sandvad.

Der flytter altså stadig snart en ny gruppe asylansøgere ind på centret.

- Efter vores borgermøde i fredags synes jeg, at konklusionen var, at politikerne gik derfra med den holdning, at ministeren skulle sætte det her på hold. Jeg synes, det er frustrerende, at man ikke har lyttet til det, siger Jens Ejner Christensen.

Vejle Kommune har ligesom borgerne i Sandvad ønsket et klart svar på, om de kommende beboere er kriminelle. Indtil videre har hverken kommune eller borgere fået klart svar, og det samme er gældende i den nye mail. Her skriver Grith Sandst Poulsen:

- Udlændingestyrelsen kan ikke videregive oplysninger om de kommende beboeres rent private forhold, herunder eventuelle kriminelle fortid. Det kan dog bekræftes, at der blandt de nye beboere i Center Sandvad kan være personer, som tidligere er dømt for kriminalitet.

For Jens Ejner Christensen er det derfor blevet tydeligt, at der ikke kommer et konkret svar fra Udlændingestyrelsen.


Efter vores borgermøde i fredags synes jeg, at konklusionen var, at politikerne gik derfra med den holdning, at ministeren skulle sætte det her på hold. Jeg synes, det er frustrerende, at man ikke har lyttet til det.

Jens Ejner Christensen, borgmester


- Man kan jo sige, at vi har fået klart svar på, at vi ikke kan få noget klart svar fra dem. Så vi kan jo ikke gøre andet end at vente på, at nogle politikere inde på Christiansborg kommer i dialog med ministeren (Mattias Tesfaye (S), red.) Nu er det jo en folketingssag, siger borgmesteren.

For Vejle Kommune er næste skridt derfor en drøftelse i økonomiudvalget med udgangspunkt i de nye oplysninger om, at centret i Sandvad fraflyttes om et år.

Borgmesteren er dog stadig ærgerlig på borgerne i Sandvads vegne.

- Jeg frygter, at man i Sandvad vil være rigtig ked af og frustreret over, at der alligevel rykker nye beboere ind på centret.

Annonce

Det har udfordret samarbejdet

Røde Kors' asylcentre i Jelling, Thyregod og Sandvad har længe været kendt for deres gode samarbejde mellem beboere på centret og borgerne i byerne.

Men ifølge Jens Ejner Christensen er det nu blevet udfordret.

- Jeg tror helt bestemt, at det gode samarbejde med Røde Kors i Sandvad har lidt et knæk. Men jeg håber, at man kan bevare et gode samarbejde i Jelling og Thyregod, for det har vi været glade for, men dialog og god kommunikation er bare vigtig ting i sådan et samarbejde.

Formand for Hovedkær Lokalråd Lars Lindholm er helt tydeligt i sin holdning til de kommende beboere.

- De skal bare ikke her til byen. Det er helt udelukket. Det er fint, at Udlændingestyrelsen ikke vil forlænge kontrakten, men det er kun første skridt. De skal bare ikke til vores by, siger han.

Det er endnu ikke meldt ud, hvornår og i hvor stort antal de nye beboere flytter ind på asylcentret i Sandvad.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed med 450 ansatte var tæt på konkurs - nu er der stort millionplus: Sådan lykkedes succesfuld turn-around

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Sidste år blev en lille dreng dræbt af sin mor og torsdag blev en 22-årig kvinde dræbt på Violvej: En nabo overvejer at flytte væk, men en anden nyder området

Esbjerg For abonnenter

Borgmesteren er nu døbt 'Danmarks mest begejstrede vestjyde': Oprustning af Esbjerg som Nato-havn vil skabe masser af afledte effekter til byen

Esbjerg

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Varde For abonnenter

Den omvendte verden: Handelsstandsforeningen er svært utilfreds med beslutning om en cykelsti i turistby

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde For abonnenter

Denne gang har Alex fundet lykken i Afrika: I weekenden regner han med at spørge sin nye svigermor, hvad det skal koste at blive forlovet med Moryn

Aabenraa For abonnenter

90-årig var utryg ved sygeplejerske længe inden overgreb: Nu stiller familien skarp kritik mod kommunen

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Esbjerg For abonnenter

S-spids har fået øgenavnet 'Jakob Afbud': Nu er der også oprør i baglandet, og han er truet på sit politiske liv

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Haderslev

Karma ramte to unge tyveknægte: Blev taget på fersk gerning og endte selv med at blive bestjålet

Kolding For abonnenter

Claus' liv slog en kolbøtte, da hans romkugler blev nummer et: - Plejer er et fyord hos os, for det bremser vejen til succes

EfB

Værste sæson i mands minde skal rundes af på en ordentlig måde: EfB-træner vil vinde de to sidste kampe

Annonce