x
Annonce
Haderslev

Omstridt jubilæum: Brita har været igennem alle følelser

Selv om Brita nu har fået oprejsning, er hun ked af, at det skulle være nødvendigt at gå til medierne først. Foto: Jacob Schultz

Det var en glad, men forbløffet Brita Hansen der mandag formiddag fik en opringning fra en leder ved Haderslev Kommunes voksenservice: Haderslev Kommune havde besluttet at anerkende hendes 40-års jubilæum, hvilket de ellers havde afvist.

JEGERUP: - Jeg er selvfølgelig glad, men det er en underlig fornemmelse. Jeg havde jo lige indstillet mig på, at der ikke blev noget jubilæum, men så fik jeg opringningen, og nu vil de gerne anerkende det, men først efter vi havde været i medierne. Jeg ville ønske, vi kunne have været alt det foruden.

Sådan sagde den 64-årige Brita Hansen fra Jegerup, efter hun mandag formiddag fik en opringning fra en leder på Haderslev Kommune, som fortalte hende, at man på kommunen nu ville anerkende hendes jubilæum.

Embedsmænd på Haderslev Kommune havde ellers forinden nægtet at anerkende det, og Brita Hansen, som havde forberedt jubilæet, havde i sidste uge været nødt til at afbestille mad og bede gæsterne om at blive hjemme.

Hun troede nemlig, at hun på lørdag skulle fejre sit 40-års jubilæum som kommunalt ansat i først Vojens Kommune, siden Haderslev Kommune. Men embedsmændene nægtede at anerkende hendes 25-års jubilæum, som Vojens Kommune ellers fejrede den 1. december 2003.

Knapt var historien om kommunens kovending blevet kendt, før Britas telefon begyndte at kime i et væk. En af opringningerne kom fra hendes nærmeste leder, der ville aftale, hvornår det aflyste jubilæum kunne holdes, og det må nu skubbes en uge, fordi der på fredag er julefrokost i afdelingen.

- Ja, så bliver det godt nok ikke på dagen, men det kunne have været undgået, hvis man havde lyttet til mig for to måneder siden. Jeg havde egentlig også planlagt en fest herhjemme på lørdag, som blev aflyst. Nu skal jeg lige finde ud af, hvornår de kan i stedet, sagde Brita, inden telefonen ringede på ny.

Annonce

Britas 25-års jubilæum blev politisk anerkendt i Vojens Kommune i 2003, hvilket min tidligere borgmesterkollega Nis Mikkelsen har skrevet under på, og så tillader jeg mig at lægge 15 år til, og det giver 40 år. Så kan jeg ikke tage mig af, at der sidder en længere nede i systemet og graver i udregninger.

Borgmester H.P. Geil (V)

Sagen kort


  • Brita Hansen blev ansat i Vojens Kommune den 1. august 1978 først som dagplejemor og siden som SOSU-hjælper, hvilket hun har været lige siden.
  • Den 1. december 2003 fejrede Vojens Kommune Britas 25-års jubilæum, og Brita mente derfor, hun havde 40 års jubilæum den 1. december 2018.
  • Det var der til gengæld ikke opbakning til blandt embedsmændene på Haderslev Kommune.
  • Mandag morgen ændrede de imidlertid mening, og direktøren for voksen og sundhed sendte en officiel forklaring ud om, at der var tale om en misforståelse i kølvandet på kommunesammenlægningen i 2007, men borgmester H.P. Geil (V) skar søndag aften igennem og krævede, at det jubilæum, som Vojens Kommune havde politisk godkendt i 2003 også skulle gælde i Haderslev.
  • Nu fejres Brita af kollegerne den 7. december klokken 13.
Efter Haderslev kommunes kovending kan Brita nu fejre 40 års jubilæum som dagplejer og senere hjemmehjælper. Foto: Jacob Schultz

Haderslev til grin igen

En af de første politikere der offentligt reagerede på Haderslev Kommunes egen "Brita-sag" var Enhedslistens Mogens Rerup. Allerede sent søndag aften, forsikrede han på Facebook, at han ville gå videre med sagen, og han lagde ikke fingre imellem:

"Det er klart ulovligt at underkende, at den pågældende har haft 25 års jubilæum den 1. december 2003 i Vojens, og jeg fatter ikke, at en bare nogenlunde ansvarlig chef ikke har skåret igennem for længst for at rette op på noget latterligt bureaukrati, og for at hindre at kommunen igen er blevet offentligt til grin endnu engang - for at være for "haderslevske". Det er ren flueknepperi af værste skuffe, som bærer præg af, at nogle ansatte i HR har alt for mange ressourcer af tidsmæssig karakter til rådighed eller bruger dem forkert".

Herefter opfordrede han i en mail borgmester H.P. Geil (V) og kommunaldirektør Willy Feddersen til straks at gribe ind.

Tidlig mandag morgen skrev han derfor historie, da han roste H.P. Geil, der som svar på mailen skrev: "Jeg var ikke bekendt med sagen, Brita havde anerkendt anciennitet, og der er i dag givet besked om, at vi holder 40-års jubilæet".

Selv om Brita Hansen nu har fået anerkendt sit jubilæum, så kan det ikke nås at holdes fredag og lørdag, som var den oprindelige plan. Derfor er jubilæet sammen med kollegerne skudt frem til den 7. december. Festen for familien derhjemme er endnu ikke genfastlagt. Foto: Jacob Schultz

Borgmester: Vi fejrer

H.P. Geil medgiver, at det er sjældent, at han får ros af Mogens Rerup.

- Men jeg kan godt love dig for, at jeg har ikke gjort det her for at få ros af Mogen Rerup. Det handler om ordentlighed. Jeg kan blot konstatere, at Britas 25-års jubilæum blev politisk anerkendt i Vojens Kommune i 2003, hvilket min tidligere borgmesterkollega Nis Mikkelsen har skrevet under på, og så tillader jeg mig at lægge 15 år til, og det giver 40 år. Så kan jeg ikke tage mig af, at der sidder en længere nede i systemet og graver i udregninger, siger H.P. Geil.

Han ville dog ønske, at sagen var stoppet for længst:

- Da jeg så den i aftes, (søndag aften, red.) gik jeg straks i gang. Der har siddet nogen og holdt sig helt til reglerne, selv om de ikke gav mening, og de burde have taget fat i en overordnet, men nu fejrer vi Britas jubilæum, så hun aldrig kommer til at glemme det, lyder det fra H.P. Geil.

Brita Hansen er ved at kapere det hele. Hun er glad for, at hendes mand opfordrede hende til at dele historien, fordi den kan måske hjælpe andre i samme situation:

- Altså, det er sådan et stort system, man er oppe imod, så det er jo som den lille mands sejr. Nu ser jeg i hvert fald frem til en god dag sammen med kollegerne.

Efter Haderslev kommunes kovending kan Brita nu fejre 40 års jubilæum som dagplejer og senere hjemmehjælper. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce