Annonce
Nordtyskland

Omstridt: Programmør sælger software, der sender køberne foran i vaccinekøen

En uge med 16 timers arbejdsdage tog det efter eget udsagn programmøren at skabe programmet, der hjælper køberne lidt nærmere en vaccine. Modelfoto: Colourbox.
En programmør syd for grænsen har efter eget udsagn udviklet et program, der garanterer en tid til vaccination mod corona. Kunderne skal betale 25 euro for tilbuddet.

KIEL: Er det acceptabelt, at borgere kan rykke frem i vaccinekøen, hvis de køber en speciel software? Det spørgsmål er aktuelt i Slesvig-Holsten, efter en it-specialist har udviklet et program, der automatisk kan booke tider på delstatens vaccinecentre.

Tyskland har hverken personnumre, NemID eller digitale postkasser. Myndighederne kan derfor ikke indkalde til vaccinationer. Borgerne må selv bestille tid via delstatens hjemmeside impfen-sh.de.

Adressen fører ind på en ret håbløs hjemmeside. Blandt andet oplever brugerne, at tider pludselig er optaget, selv om man er i fuld gang med at booke en aftale. Derfor skal der ofte adskillige forsøg til, før det lykkes – hvis forsøget overhovedet bliver kronet med succes.

Annonce

Tider rives væk

For borgerne er det yderligere et problem, at vaccinetiderne så at sige bliver udbudt i puljer. Næste gang står der 20.000 aftaler til rådighed på nettet fra torsdag klokken 17. Erfaringen viser, at tiderne som regel er revet væk på omkring en halv time. Det efterlader mange skuffede, når de enten farer vild på hjemmesiden eller slet ikke kommer ind.

Men på Ebay sælger en programmør fra Kiel et program, der klarer proceduren automatisk. 25 euro er prisen på softwaren. Udvikleren garanterer, at køberne med 100 procent sikkerhed rent faktisk får en aftale, hvis de sætter dette hemmelige våben ind.


Jeg ved godt, at mit tilbud deler vandene. Men som selvstændig vil jeg også have belønning for den tid, jeg har investeret og den tjenesteydelse, jeg udfører.

Programmør Sören Hergel.


- Jeg ved godt, at mit tilbud deler vandene. Men jeg vil bare gerne tilbyde professionel hjælp. Som selvstændig vil jeg også have belønning for den tid, jeg har investeret og den tjenesteydelse, jeg udfører, forklarer programmøren Sören Hergel fra Kiel til mediehuset SHZ.

Hergel er manden bag softwaren, som han efter eget udsagn skabte på en uge med 16 timer lange arbejdsdage.

Den nye service har udløst både opsigt og forargelse. Men juridisk er der formentlig ikke noget at komme efter.

Det slesvig-holstenske sundhedsministerium kender til sagen, men vurderer, at der ikke er tale om noget stort problem.

Annonce

Beskedent problem

- Vi har analyseret data og kan konstatere, at det kun er ganske få tider, der er blevet booket på den måde. Alle tider er snarere optaget hurtigt, fordi rigtig mange mennesker forsøger at komme ind på samme tid. Her har vi allerede taget fat på tekniske forholdsregler, der skal afhjælpe problemet, forklarer talsmand Marius Livschütz fra ministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce