Annonce
Kolding

Onkel Reje skyder Kulturnatten i gang hos Nicolai Kultur

Mads Geertsen spiller Onkel Reje i Ramasjangs populære børneprogram. I år er han klar til at åbne Kulturnatten i Kolding. PR-foto
Traditionen tro åbnes årets Kulturnat og Trekantområdets Festuge hos Nicolai Kultur. I år er det Onkel Reje, der er klar til at spille for Koldings børn og deres forældre.

Kolding: Børnenes løjerlige antihelt Onkel Reje indtager scenen i Nicolai Gården med syrede rim, røverhistorier og musik 23. august kl. 16.05.

Onkel Reje er modsætningen til alt, hvad de fleste prøver at lære børn af gode manerer. Han har en humor, der går lige ind i de børn, der er med på den værste. For det er nu engang sjovere at lave alt det, man ikke må.

Gennem de sidste mange år har Onkel Reje slået sine folder på DR Ramasjang, hvor han med sin rødmossede, piberygende karakter har optrådt i absurde musikvideoer om alt fra personlig hygiejne til Sørøvershow og serien om Onkel Rejes Heavyband.

Annonce

Borgmester holder åbningstale

Inden Onkel Reje spiller, holder borgmester Jørn Pedersen åbningstale for Kolding Kultunat.

- Kulturnatten er noget helt specielt, og vi er stolte over, at startskuddet til det hele sker hos os, siger leder af Nicolai, Mette Strømgaard Dalby i en pressemeddelelse.

Da der forventes mange børn og voksne i gården til koncerten med Onkel Reje, vil gården være opdelt i zoner. Så børn kommer til at stå forrest, og voksne bagerst. Derudover vil der være et område, hvor man skal stille barnevogne.

Sensommer i Nicolai

Om aftenen byder Nicolai Biograf & Café på Sensommer i Nicolai, hvor Jazzband Kolding spiller.

Aftenen rundes af med Grease Sing-a-long, hvor du kan synge med for fuld kraft, når den legendariske film fra 1978 vises i en flot sing-a-long version med sangtekster på lærredet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];