Annonce
Trekantområdet

Op mod 45 ansatte flytter: Jobcenters lokaler er opsagt

Fredericia Kommune har opsagt en del af lejemålet på jobcentret i Sjællandsgade, hvorfor en række ansatte ved udgangen af året flytter arbejdssted til jobcentret i Danmarksstræde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
3. sal på Fredericia Jobcenters lokaler i Sjællandsgade er opsagt. Op mod 45 ansatte flytter i Danmarksstræde.

Fredericia: En række ansatte i Fredericia Jobcenter på Sjællandsgade skal inden årsskiftet flytte arbejdssted.

Fredericia Kommune har lejet sig ind i lokalerne, men fra årsskiftet er lokalerne på tredje sal opsagt.

- Ved årsskiftet er vi ude af 3. sal. De medarbejdere, der sidder der, skal flytte om i Danmarksstræde, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Han ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt den resterende del af bygningen på Sjællandsgade også bliver opsagt på et tidspunkt.

Planen er, at der vil blive nedsat en arbejdsgruppe, som kommer med input til flytningen fra Sjællandsgade.

Annonce

Sygedagpengeafdelingen flytter

I øjeblikket er Jobcenter Fredericia i gang med store ændringer efter en række analyser, der er foretaget det seneste år. I en af dem blev det blandt andet nævnt, at faciliteterne i Sjællandsgade er utidssvarende. Samtidig har social- og beskæftigelsesudvalget besluttet at omprioritere 14,9 millioner kroner i jobcentret, så nogle af de ansatte frem til nytår vil rykke i andre jobfunktioner. De brikker er i øjeblikket ved at blive lagt.

- Vi er ved at trække af på de nye beslutninger og de ændringer, der er blevet besluttet på området det seneste halvandet år, fortæller Peder Tind, der samtidig nævner, det er et kæmpe puslespil at få alle facetter til at gå op.

Ifølge jobcenterchef Sanela Ljeskovica drejer det sig om 40-45 ansatte på 3. sal i Sjællandsgade, som inden årsskiftet vil få nyt arbejdssted i jobcentret i Danmarksstræde. Det drejer sig om sygedagpengeafdelingen og administrativt personale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce