Annonce
Tønder

Op på cyklen: Over 200.000 kroner indsamlet til TM Tønder

Søndag blev der indsamlet 212.500 kroner til TM Tønder. Det skete til et stort spinningsarrangement før kampen mod HØJ Elite. Foto: Pia Thomsen.
Før kampen mod HØJ Elite søndag, havde TM Tønder for fjerde år i træk inviteret til et stort spinningsarrangement. Formålet med arrangementet var at samle penge ind til klubbens daglige drift. Og det lykkedes med over 200.000 kroner indsamlet.

Tønder: Søndag var en god dag hos TM Tønder. Ud over at håndboldklubben sejrede i kampen mod HØJ Elite, blev der også indsamlet 212.500 kroner til klubben gennem et stort spinningarrangement.

Det var fjerde gang, at TM Tønder inviterede til spinning for at indsamle midler til klubben, men i år var lidt anderledes end de foregående år. Ens for alle årene har været, at flere personer har sat sig på spinningcyklen mod, at en eller flere sponsorer har givet dem penge for deres knoklen på spinningcyklen.

- Vi lavede et nyt koncept i år, hvor vi havde inviteret virksomheder, foreninger og hvad der nu var til deltage i et arrangement, hvor de kunne få en cykel og et 12-mandsbord med spisning og drikkevarer ad libitum, fortæller direktør i TM Tønder, Kim Wittenkamp, og fortsætter:

- Det de gjorde for at få bordet var, at de skulle sikre, at hver cykel gav minimum 15.000 kroner. De kunne selv bestemme, om det var faste beløb eller kilometerbeløb, der blev givet fra de forskellige sponsorerer. Det blev et rigtig, rigtig flot arrangement, hvor vi havde 196 spisende gæster og 14 cykler, der cyklede penge ind til klubben, siger han.

Annonce

Pengene går ren og skær til at få klubben til at køre. Uden sådan nogle arrangementer her, og uden sponsorer, så kan vi ikke få hjulene til at køre.

Kim Wittenkamp, direktør i TM Tønder.

En dejlig dag

Søndagens indsamlede beløb på 212.500 kroner er det næsthøjeste beløb, der er blevet indsamlet på de fire år, TM Tønder har afholdt spinningarrangementet. Og pengene er vigtige for håndboldklubben. De går nemlig til den daglige drift, og uden de penge ville klubben af gode grunde ikke kunne løbe rundt.

- Pengene går rent og skært til at få klubben til at køre. Uden sådan nogle arrangementer her, og uden sponsorer, så kan vi ikke få hjulene til at køre. Og sådan en dag som i går (søndag, red.) var jo helt fantastisk. Det er dejligt at have sponsorer, medhjælpere og klubben samlet til en begivenhed, hvor vi kan glæde os over en ting sammen, lyder det fra Kim Wittenkamp.

Og direktøren er optimistisk omkring, at næste års arrangement nok også skal forløbe gnidningsfrit.

- Vi oplevede i går, at der var flere af cykelholdene som sagde, at det var et rigtigt godt arrangement, og at de gerne vil være med igen næste år. Det har vi ikke prøvet før. Tidligere har vi virkelig skullet arbejde for at få nogle hold med, så vi håber, at det bliver endnu bedre næste år, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce