Annonce
Aabenraa

Se video: Op til 51 centimeter hår røg for et godt formål - Signe og Dorrit donerede deres hår til parykker

De to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Signe Bekker Dhiman og Dorrit Knudsen gik lørdag sammen til frisør for at klippe deres lange hår og donere det til et godt formål. Nemlig til parykker, som blandt andet kræftpatienter har brug for.

Aabenraa: - Det stopper jo lige her. Det er godt nok lidt vildt.

Forvandlingen hos de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Signe Bekker Dhiman og Dorrit Knudsen var markant efter deres fælles tur i frisørstolen lørdag formiddag.

De to havde for lang tid siden aftalt, at de ville gå sammen til frisør, når corona-restriktionerne var ovre, og donere deres lange hår til parykker, som blandt andet kræftpatienter har brug for, når de er i behandling.

Annonce

Lørdag var så dagen, hvor de satte sig i stolen hos Salon Stjernehår og lod frisørerne Tanja Fabricius og Camilla Zeerow tage mellem 41 og 51 centimeter af deres hår og donere det til Toftild Alternativt Hår, som laver parykker af håret og giver værdien af håret videre til Knæk Cancer.

- Det var en idé, jeg fik for syv år siden, da jeg klippede et stort stykke af mit hår. Bagefter var der nogen, som sagde til mig, at det kunne jeg jo have doneret. Tanken om at kunne glæde andre med ægte hår i en vanskelig situation som f.eks. kræftsyg, gjorde mig varm om hjertet, og derfor har ladet mit hår gro i seks år, så jeg kunne donere det, fortæller Dorrit Knudsen om baggrunden.

Oplagt at bruge mit hår

51 centimeter kunne hun give videre til det gode formål, mens Signe Bekker Dhiman kunne give 41 centimeter. Hun opdagede først Dorrit Knudsens meget lange hår i efteråret og spurgte til, hvorfor det var så langt.

De var to meget glade damer, som efter klipningen kunne lade sig fotografere af frisør Tanja Fabricius fra Salon Stjernehår .Foto Ludvig Dittmann

- De jeg hørte om donationen, tænkte jeg, at det var da en god idé. Jeg har veninder, som har været i kemobehandling, og som har fortalt mig, at det betyder meget at få en ordentlig paryk. At de kan ligne dem selv og kamouflere sig, så de ikke falder udenfor og folk kigger på dem. At donere mit hår er en måde at hjælpe på, for jeg er så heldig, at mit hår vokser som ukrudt, og det er bare oplagt at bruge det, siger Signe Bekker Dhiman.

Hun havde været rigtig spændt inden klipningen og tænkt, at det måske ville blive følelsesladet for hende at sige farvel til det lange hår, som hun har haft hele sit liv, men reaktionen var et stort smil.

- Det giver bare god mening, og det vokser jo ud igen, siger hun.

Så langt var Signe Bekker Dhiman (til venstre) og Dorrit Knudsens hår, inden frisørerne gik i gang med saksen. Over 80 centimeter havde de selv målt det til. Foto Ludvig Dittmann

Der var heller ingen tårer hos Dorrit Knudsen , men derimod forbavselse over længden på de hestehaler, hun fik i hånden og en lettelse over at komme af med det lange og tunge hår.

- Det er jo helt vildt, og det føles også lidt sjovt. Men det er rigtig rart, og det føles også rart i mit hjerte, siger hun.

Annonce

Bestyrelsesmedlemmer blev inspirerede

Mens de to damer sad i frisørstolen kiggede to medlemmer af bestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse forbi for at sige tak for donationen.

- Det er virkelig flot det, I gør. At få en ordentlig paryk betyder rigtig meget for kræftpatienter, for at miste håret er ét af de største traumer for kvinder, som får kræft. En paryk lavet af ægte hår er tæt på deres naturlige hår, og derfor har en donation som den i dag en stor betydning, siger Jytte Jensen, som næstformand i Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Aabenraa.

Dorrit Knudsen var glad, da håret blev målt til 51 centimeter. I seks år har hun gået med en knold for, at håret kunne gro så langt som muligt til donationen. Foto Ludvig Dittmann

Både hun og Christa Lauridsen blev inspireret af donation og tænker på at lave en kampagne med fokus på donation af hår.

- Det er jo så sejt det her. Tænk, at der er kvinder, som har store hjerter, at de vil donere deres hår. Det siger meget om dem som mennesker, og det bliver vi inspireret af. I får fem stjerner ved os, siger de to bestyrelsesmedlemmer.

Signe Bekker Dhimans mand Shane og sønnen Milo fulgte med fra gågaden og sendte god opbakning til damerne i salonen. Foto Ludvig Dittmann

Fem stjerner fik klipningen også hos Signe Bekker Dhiman og Dorrit Knudsen.

- Jeg glæder mig til at vaske mit hår uden, at det skal tage en halv time og først er tørt næste dag. Det giver mig livskvalitet og mening med livet, at vi kan gøre noget for hinanden. Det her er en simpel måde, men det er alligevel noget særligt, siger Dorrit Knudsen.

Dorrit Knudsen med de 51 centimeter lange hestehaler, hun fik klippet af. Foto Ludvig Dittmann
Signe Bekker Dhiman fik klippet 41 centimeter af. Foto Ludvig Dittmann
Signe Bekker Dhiman og Dorrit Knudsen lod deres 80centimeter lange hår falde for en god sag. Nemlig til at lave parykker, som blandt andet kræftpatienter bruger. .Foto Ludvig Dittmann

Dt sker der med håret

Tanja Fabricius samler jævnligt hår sammen fra sine kunder og sender det til Toftild Alternativt hår.

For at håret kan bruges som paryk, skal det være mindst 25 centimeter langt, og det må ikke være kemisk behandlet som lysning eller permanent.

Toftild bruger håret til at lave blandt andet parykker, som bliver håndlavet i Asien.

Toftild har et hårdonationsprojekt, der hedder "Love is in the hair". Donationshåret anvendes til fremstilling af parykker, hårdele og andre alternative hårløsninger til mennesker, der savner deres eget hår. "Love is in the Hair" producerer hvert år en særlig kollektion, som er tilegnet børn og unge under 24 år, ramt af kræft eller alopecia (pletvis hårtab) .

Den værdi, som donationshåret har, giver Toftild hvert år videre til Knæk Cancer. I 2020 kunne de give 100.000 kroner, og samlet over de seneste seks år har de givet 600.000 kroner til Knæk Cancer på baggrund af hårdonationer.


Tænk, at der er kvinder, som har store hjerter, at de vil donere deres hår. Det siger meget om dem som mennesker, og det bliver vi inspireret af. I får fem stjerner ved os.

Christa Lauridsen og Jytte Jensen


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Følg kampen her: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Aabenraa

De havde en fest: Sønderjysk købstad var med i Falch-video

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Vejen

Politikere forkaster forslag om rundkørsel: Svingbaner er betydeligt billigere

Annonce