Annonce
Trekantområdet

Op til fem uger med underjordisk aktivitet fra byport til banegård

Kortet viser det kommende vejarbejde fra Frederik III's Plads ad Vesterbrogade til banegårdebn. Illustration: Fredericia Spildevand og Energi A/S
Fredericia Spildevand og Energi omlægger vandledning ved hjælp af boring. Drejebaner i krydset Vesterbrogade-Indre Ringvej spærres. Forsøger at forstyrre forretninger mindst muligt.

Fredericia: Arbejdet med at omlægge en vandledning under en af de travleste indfaldsveje til Fredericias centrum går i gang nu.

Nemlig stykket fra rundkørslen ved Danmarks Port og Frederik III's Plads ad Vesterbrogade til krydset ved Indre Ringvej og banegården.

Entreprenøren begynder mandag den 15. juni.

Store huller må graves

- Undervejs i arbejdet er vi nødt til at grave fire-fem huller på strækningen Vesterbrogade for at kunne styre trykket fra boremaskinen, forklarer Fredericia Spildevand og Energi:

- Vi ved endnu ikke, hvor hullerne bliver placeret, men vi vil forsøge at undgå at placere dem ud for de erhvervsdrivende på Vesterbrogade.

- Hullerne kan medføre mindre gener for trafikken i en kort periode, mens de bliver gravet. Herefter kommer der dæksler eller jernplader på, mens arbejdet er i gang. Til slut lukkes hullerne igen.

Annonce

Del af kamp mod regn

Arbejdet varer fire-fem uger, skriver Fredericia Spildevand og Energi A/S i en pressemeddelelse:

- For nogle måneder siden påbegyndte vi klimatilpasningen af kloakrørene i Nørrebrogadekvarteret. Formålet er at fremtidssikre kloaknettet, så rørene er tilpasset de større vandmængder, som klimaændringerne fører med sig. Efter en planlagt pause i arbejdet skal vi nu i gang med at omlægge en af Trefors vandledninger under Vesterbrogade, som forberedelse til kloaksaneringen af Nørrebrogadekvarteret.

Efter arbejdet med vandledningen tages der på den anden side af sommerferien fat på selve kloaksaneringen.

Annonce

Kryds kan passeres

For at forstyrre forretningslivet og trafikken på Vesterbrogade mindst muligt udføres arbejdet som en styret underboring, forklarer Fredericia Spildevand og Energi:

- Det betyder, at det fortsat er muligt at køre igennem krydset krydset Indre Ringvej-Vesterbrogade i to spor. Men drejebanerne spærres. På den ene side af vejen lukkes tillige cykelstien og fortovet, så man henvises til modsatte side af vejen.

Ved metoden trækkes den nye ledning med en længde på cirka 430 meter og en diameter på 0,4 meter ind i underboringen.

I nordsiden af krydset vil der undervejs være en uges opgravning om natten på en mindre strækning. Men det er stadig muligt at passere.

Annonce

Ejendomme fotograferes

Inden arbejdet begynder, bliver ejendomme i nærheden af arbejdsområdet fotoregistreret af entreprenøren.

- Vi har valgt virksomheden Østergaard i samarbejde med Aarsleff som entreprenør. Østergaard er en af landets førende boreentreprenører. Det kommende arbejde udføres også i samarbejde med Trefor Vand og deres entreprenør, Munck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Annonce