Annonce
Aabenraa

Opbakning fra borgmester: Han vil dog hellere støtte erhvervslivet generelt

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), havde hellere set en generel opbakning om støtte til erhvervslivet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Aabenraa Kommunes borgmester bakker op om et borgmesterinitiativ, der opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier. Men han havde hellere set en generel opbakning til erhvervslivet.

Aabenraa: På initiativ fra borgmestrene i Odense og Esbjerg, Peter Rahbæk Juel (Soc.dem.) og Jesper Frost (V), er en lang række borgmestre gået sammen om at opfordre til, at befolkningen støtter de lokale og regionale medier, der også er hårdt ramt af corona-krisen.

Det gælder også Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), der dog erkender, at han gerne havde set, at opfordringen var mere generel.

- Jeg bakker op om initiativet, men jeg havde hellere set, at der var tale om en generel opbakning om støtte til erhvervslivet og ikke udelukkende til medier, siger Thomas Andresen.

- Alle har det svært i den her tid, og her er medierne ikke nogen undtagelse, fortsætter han.

Annonce

Corona-støtte

Konkret opfordrer de mange borgmestre til, at borgere, virksomheder og foreninger støtter op om de regionale og lokale medier, hvor det er muligt. Det kan man ifølge borgmestrene gøre ved at købe reklametid og annoncer og ved at tegne abonnementer.

For Aabenraa Kommunes borgmester handler det dog også om, at der fra regeringens side bliver taget initiativer, der kan hjælpe en trængt branche gennem krisen.

- Jeg ser gerne, at medierne i lighed med de andre erhverv kan opnå corona-støtte, siger Thomas Andresen.

I opfordringen, som borgmestrene i Odense og Esbjerg har sendt ud til deres borgmesterkolleger, gør de også opmærksom på, at kommunerne i Danmark anerkender de regionale og lokale medier som et afgørende element i vores demokrati.

- De har en afgørende samfundsrolle i at kontrollere og kritisere vores beslutninger og byråd og bringe vedkommende, regionale og lokale nyheder til vores befolkning, skriver de to borgmestre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce