Annonce
Sport

Opbakningen er sikret: U19-spillere debuterer i ligaen

Rasmus Clausen, der allerede har fået debut i 1. division, er en af de bærende kræfter på U19-holdet, der fredag aften tager hul på sæsonen. Foto: TM Tønder
Et stærkt U19-herrehold debuterer fredag aften i en ny liga, hvor målet er en midterplacering. Håndboldskoledeltagere hepper på holdet.

Tønder: TM Tønders U19-hold kan de kommende måneder prøve sig af mod nogle af landets bedste ungdomsspillere. Således er holdet udvalgt til at spille i en ny U19-liga med deltagelse af 12 jyske hold, og fredag aften debuterer holdet.

Tidligere har det været sådan, at man spillede i 1. division, hvor de bedste hold så kvalificerede sig til ligakampe efter jul. TM Tønder er udvalgt ud fra truppens resultater gennem de seneste to år. Der venter nu 22 kampe frem til foråret.

- De to bedste hold fra Jylland skal så møde de to bedste hold fra Fyn/Sjælland om DM, fortæller U19-holdets cheftræner Lars Hemmsen, der er tidligere spiller på TM Tønders førstehold.

Sidste sæson lykkedes det ikke TM Tønder-spillerne at kvalificere sig til ligahåndbold, men de strøg til tops i 1. division. Lars Hemmsen satser på, at det i ligaen kan blive til en placering omkring midten.

- Det er et realistisk mål for os i hvert fald. Det synes jeg, vi vil prøve at stræbe efter.

Annonce
Vi glæder os og håber, at vi kan overraske og så måske vinde på hjemmebane.

Lars Hemmsen, cheftræner for U19-herrerne.

"Dygtig trup"

Lars Hemmsen, der sidste år var assistenttræner, arbejder med en trup på 15-16 spillere. Han må udtage 12 til hver kamp.

- Jeg synes, det er utrolig dygtig trup. Det er en trup, som spillet sammen i rigtig, rigtig mange år, som så er blevet suppleret med nogle spillere udefra, fortæller han.

Truppen består blandt andet af spillere fra Bylderup, Møgeltønder, Tønder, Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster.

- Så det er en utrolig lokal trup. Det er virkelig flot, siger træneren.

Holdets ligadebut er blevet udskudt. Det skyldes, at det blandt andet består af spillere, der har været med handelskolen i Kina.

Men nu gælder det Bjerringbro-Silkeborg.

- Det er jo en svær kamp at lægge ud med. Bjerringbro er jo et etableret ligahold, som har landsholdspilere med, fortæller Lars Hemmsen, der kan glæde sig over, at opbakningen til de unge spillere er sikret.

Således skal der i weekenden være håndboldskole, og U11- og U13-spillerne skal sove i hallen.

- Det er cirka en 40-50 børn, som så bliver udstyret med noget klappegrej og så kommer og bakker os op, fortæller Lars Hemmsen.

- Vi glæder os og håber, at vi kan overraske og så måske vinde på hjemmebane, siger han.

Kampen spilles klokken 20 fredag aften i Tønder Sport- og Fritidscenter.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce