Annonce
Aabenraa

Opdateret: Lettet folketingskandidat: Politiet dropper sag om falske Facebook-profiler

Venstre-politikeren Philip Tietje var i den forgange uge til afhøring hos politiet, og fredag aften fik han brev om, at der ikke vil blive rejst sigtelse mod ham hverken for at stå bag en række falske Facebook-profiler eller for at have hacket byrådskollegaen Kaare Solhøj Dahles private netværk. Arkivfoto

Venstre-politikeren Philip Tietje kan nu komme i gang med at føre valgkamp, efter politiet har afvist, at der er grundlag for at sigte ham for at stå bag chikane af byrådskollega. En anden har tilstået at stå bag falsk profil.

Det gav genlyd i byrådet i Aabenraa, da løsgænger Kaare Solhøj Dahle på byrådsmødet 31. maj rejste sig og anklagede en unavngiven byrådskollega for blandt andet bagvaskelse via falske profiler på Facebook.

Det kom kort efter frem, at anklagerne var rettet mod Venstres formand for vækst- og udviklingsudvalget, Philip Tietje, der også er folketingskandidat i Tønder-kredsen.

Tietje afviste alle beskyldningerne som groteske og absolut grundløse, og nu kan han - efter en lang sommer - ånde lettet op.

Fredag aften modtog han et brev fra politiet, hvor senioranklager Lars Viereck skriver, at efterforskningen i sagen standses, fordi yderligere efterforskning efter hans vurdering ikke vil føre noget med sig, der vil kunne danne baggrund for en sigtelse.

- Jeg er naturligvis lettet, for det har da fyldt rigtigt meget for mig og min familie, siger den 40-årige politiker, der nu føler sig fuldstændig renset:

- Det gør jeg. Vi er jo ikke en gang derhenne, hvor man overhovedet har overvejet at sigte eller ligefrem tiltale mig, så det er jeg meget, meget glad for.

Annonce

Fire profiler

Det er fire profiler på Facebook, som Kaare Solhøj Dahle har anmeldt Philip Tietje for at stå bag. Det er Jeppe Laursen, Bent Hansen, Kjeld Møller Hansen og Knud Jørgen Kristoffersen. Profiler, der alle er blevet brugt til på den ene eller anden måde at bringe løsgængeren i miskredit.Derudover lød anklagen på hacking af Kaare Solhøj Dahles private mail, men den har anklagemyndigheden heller ikke fundet beviser for til en sigtelse.

"En skidt karl"

Dermed kan han nu for alvor komme i gang med at føre valgkamp forud for november måneds kommunalvalg, for sagen har fået ham til at holde lav profil de seneste måneder.

- Jeg har jo følt de der blikke "han er nok en skidt karl". Så det er rart, politiet er blevet færdig med sagen, inden man skal til at stå i gågaden, siger Philip Tietje.

Kaare Solhøj Dahle, der stod bag anklagerne mod Venstre-politikerne, har også fået brev fra politiet. Han har ikke så mange kommentarer, men siger blot:

- Det er ærgerligt, at der ikke bliver rejst sigtelse. Men politiet kan jo kun rejse sigtelse for noget, de har en formodning om vil føre til en straf i en retssag.

Sådan én kan der komme. Det bliver imidlertid ikke med Philip Tietje på anklagebænken. Politikommissær Henning Marcussen fra Aabenraa Lokalpoliti oplyser nemlig, at der i løbet af efterforskningen af sagen mod byrådsmedlemmet har meldt sig en person, der har tilstået at stå bag den ene af de falske profiler.

- Den sag er vi stadig i gang med, og der går nok mindst en måned endnu, siger Henning Marcussen, der ikke kan gå yderligere ind i sagen.

Adgang til brors pc

Af det brev, Kaare Solhøj Dahle har fået fra Syd- og Sønderjyllands Politi, og som han i løbet af lørdagen valgte at lægge ud i fuld længde på sin Facebook-side, fremgår det imidlertid, at det drejer sig om profilen "Jeppe Laursen", som efterforskningen viste, at der var et rimeligt grundlag for at mistænke Philip Tietje for at stå bag.

Vedkommende har ifølge brevet forklaret, at han har gjort det på et tidspunkt, hvor han havde adgang til Philip Tietjes bror, Karstens, computer.

- Til Deres orientering kan jeg oplyse, at der som følge af hans forklaring vil blive rejst sigtelse mod ham, og De vil blive orienteret, når der foreligger nyt i sagen, skriver anklagemyndigheden.

Mens Philip Tietje ser det som et yderligere bevis på, at han er fuldstændig renset, mener Kaare Solhøj Dahle fortsat, at Venstre-politikeren i et eller andet omfang kan være bagmanden.

- Men nu må vi se, hvad der videre sker. Det bliver yderst spændende, siger løsgængeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce