Annonce
Sydjylland

Opdateret: Politiet forsøger at kortlægge den dræbtes aktiviteter

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne i kontakt med en mand, som muligvis er den sidste, man med sikkerhed ved, har set den 76-årige i live. Den 76-årig og den efterlyste mand blev set onsdag den 5. september ved middagstid. Foto: Jesper Orry

Syd- og Sønderjyllands Politi har kun modtaget et par enkelte henvendelser i forbindelse med drabet på den 76-årige mand i Esbjerg.

Manden, som Syd- og Sønderjyllands Politi gerne ville have kontakt med, har selv henvendt sig i dag, lørdag.

- Manden er blevet afhørt, og hans forklaring indgår ligesom andre vidners forklaring i sagen. Efterforskningen fortsætter med både afhøringer og tekniske undersøgelser, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse lørdag klokken 15:09.

Esbjerg: Fredag kom det frem, at det mistænkelige dødsfald på Tinghøjs Allé i Esbjerg viste sig at være drab på en 76-årig mand. Syd- og Sønderjyllands politi arbejder nu på at kortlægge den 76-åriges sidste dage og timer, inden han blev dræbt ved stump vold, og derfor vil politiet gerne i kontakt med en mand, som måske er den sidste, der har set den 76-årige i live.

- Vi har fået et par enkelte henvendelser, men ikke noget afgørende, siger Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi, lørdag til JydskeVestkysten.

Manden, de gerne vil i kontakt med, blev set med den 76-årig onsdag den 6. september ved middagstid. Manden beskrives som 55-60 år gammel, cirka 175 cm høj og kraftig af bygning, kort håret, iført lys jakke og taler med københavnsk/sjællandsk dialekt.

Helle Lundberg fortæller, at politiet ikke har nogen formodning om, at manden har noget med drabet at gøre.

- Vi håber, at manden kan genkende beskrivelsen, og han kontakter os, så vi kan få kortlagt den dræbtes aktiviteter og færden, siger hun.

Annonce
Først blev sagen efterforsket som et mistænkeligt dødsfald, men fredag fortalte Syd- og Sønderjyllands Politi, at der var tale om mord. Foto: Jesper Orry

En endelig obduktionsrapport

En endelig obduktionsrapport kan måske afgøre, hvordan den 76-årige blev dræbt.

- Der vil komme en endelig obduktionsrapport, som måske kan sige mere om drabsvåbnet. Om der er blevet brugt et våben eller vold med næverne, siger Helle Lundberg.

I forbindelse med drabet kører der et stort teknisk stykke arbejde.

- Det er et stort puslespil at efterforske drab, hvor mange enheder skal lægges sammen. Vi arbejder videre, og det gælder om at holde alle muligheder åbne, for kigger vi kun en vej, så lukker vi andre veje, siger Helle Lundberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce