Annonce
Navne

Opel rykker ind: Burgaard Sørensen bygger om for knap en million

Claus Foght og Poul Burgaard i den del af showroomet ved Burgaard-Sørensen, hvor der udstilles Opel. Foto: Karina Øhlenschlæger

Varde: Det er tre år siden, bilfirmaet Burgaard Sørensen i Varde byggede stort om, nu skal de i gang igen, fordi der skal gøres klar til, at Opel indtager butikken. Når vejret når en fast temperatur på over 15 grader, går arbejdet med at bygge om i gang. Det sker, fordi bilfirmaerne har visse krav til blandt andet farver og indretning i de lokaler, hvor deres biler sælges.

- Bygningen skal have en anden farve, koksgrå, men det skal være 15+ grader, for at vi kan skifte, fortæller Poul Burgaard, medejer af Burgaard Sørensen.

For at få facade, skiltning og interiør opdateret til Opel, koster det op mod en million kroner. En nødvendig investering.

Der er sælger Claus Foght, der som brand manager har ansvaret for Opel i forretningen i Varde.

Annonce

Burgaard Sørensen A/S

Ejes i dag af brødrene Poul og Søren Burgaard, indtil 2019 var deres bror Mads også medejer, men han er nu købt ud.

Brødrene overtog forretningen i april 1999 Børge Burgaard Sørensen.

Deres farfar Peder grundlagde virksomheden i 1938.

Har solgt Peugeot siden 1987.

Det skal være lidt varmere, før facaden kan skifte farve fra rød til grå, både maling og folie kræver højere temperaturer, end vinteren byder på. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce