Annonce
Esbjerg

Opera henter million-støtte fra lokale fonde

Flere fonde har doneret penge til Den Ny Operas opsætning af Rhinguldet, Wagner Operaen, der har præmiere til august i Musikhuset Esbjerg. Fra venstre Jakob Næslund, Den Ny Opera med repræsentanter for tre af fondene: Brian Bo Knudsen, Esbjerg Fonden, Klaus Jensen, Spar Nord Esbjerg og Henry Heiberg, Johan Hoffmann Fonden. PR-foto: Christer Holte
Fire Esbjerg fonde lægger med en million kroner et solidt fundament under ny kæmpe satsning fra Esbjergs Den ny Opera.

Esbjerg:Til august går tæppet op for Wagners opera Rhinguldet i Musikhuset Esbjerg. Noget af det første, der dukker frem på scenen, en stor klump guld, som ligger og skinner på bunden af Rhinen. Men det er ikke kun på scenen, at guldet glimter. I den virkelige verden lægger fire store Esbjerg-fonde tilsammen en million kroner som et solidt grundlag under Den Ny Operas mega-produktion i form af Richard Wagners gigantiske operacyklus Nibelungens Ring.

Produktionen tæller 15 timers musikdramatik fordelt over fire operaer.

Annonce

Tre forestillinger

Rhinguldet opføres i Musikhuset Esbjerg.

Der er kun tre forestillinger - 25. 28. og 31. august.

Publikum får et dansk-nordisk sangerhold i absolut topklasse.

Scenografien fylder Musikhusets store scene til sidste kvadratmeter.

Hele 91 musikere medvirker i den til lejligheden udvidede og ombyggede orkestergrav. /exp

Tæller dobbelt

Første afsnit, Valkyrien, indtog scenen i 2017 og høstede flere flotte anmeldelser. Opsætningen blev til med opbakning fra flere lokale fonde. Johan Hoffmann Fonden, Esbjerg Fonden og Claus Sørensens Fond bevilgede hver 250.000 kroner til forestillingen.

De tre ovennævnte fonde har besluttet at være med igen, og de får nu følgeskab af en fjerde, Spar Nord Fonden, som med en bevilling på 250.000 kroner bringer den samlede lokale støtte til projektet op på en million kroner. Dertil kommer et bidrag fra Esbjerg Ugeavis’s Fond på 50.000 kroner og fra Foreningen Victor på 25.000 kroner.

- For os er denne fornemme lokale støtte bogstaveligt talt guld værd siger operachef Lars Ole Mathiasen i en pressemeddelelse.

Støtten fra Esbjerg-fondene har ifølge operachefen endda dobbelt værdi for Den Ny Opera, for den lokale opbakning er en forudsætning for, at en række store nationale fonde har bevilget yderligere næsten 700.000 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce