Annonce
Kultur

Opera i Ribe: Guido guider gæsterne ind i operaens verden

Det er femte gang Guido Paevatalu og hans ensemble, guidOpera gæster Ribe. Og de præsenterer værker af kendte operakomponister under åben himmel i sommeraftenen. Foto:Svend Tougaard
Søndag den 8. august er der traditionen tro operakoncert i Klostergården bag Sct. Catharinæ Kirke, og det er operakompagniet GuidOpera, der står bag koncerten. Overskriften er i år "Frihed, håb og kærlighed".

Ribe: Det er femte gang, Ribe får besøg af det populære operakompagni, GuidOpera. Og de dygtige operasangere, musikere og ikke mindst kampagnichefen, Guido Paevatalu, garanter for, at det bliver en god oplevelse, hvor tilskuerne bliver indført i operaens verden.


Vi ser meget frem til at gæste Ribe for femte gang, for det har hver gang været en stor oplevelse. Vi har valgt temaet ”Frihed, håb og kærlighed”, for efter et langt og kulturfattigt år glæder vi os over, at vi igen kan høre levende musik.

Guido Paevatalu


Annonce

- Vi ser meget frem til at gæste Ribe for femte gang, for det har hver gang været en stor oplevelse. Da vi første år opførte opera i Ribe skete det i silende regn, men det har vi været forskånet for siden. Vi har nu også en plan b, idet vi kan trække i kirken, hvis vejret mod forventning driller.  Vi har valgt temaet ”Frihed, håb og kærlighed”, for efter et langt og kulturfattigt år glæder vi os over, at vi igen kan høre levende musik her i Danmark. Derfor passer overskriften perfekt ind i tiden efter det coronanedlukkede Danmark, siger Guido Paevatalu.

En perfekt ramme

Man vil kunne høre værker af Mozart, Wagner,  Verdi, Puccini, Rossini, Gonoud og Bizet.

Men der vil også være værker af den svenske komponist Evert Taube.

- Der er slet ingen tvivl om, at vi har fundet det helt perfekte sted at opføre en opera, for rammerne i klostergården er helt perfekte, og fyldt med atmosfære. Og så er der bare en fantastisk akustik i klostergården.

Og for dem, der måske tænker, at opera ikke lige er noget for dem, at det måske er for finkulturelt eller svært at forstå, kan alle fordomme med det samme afskrives.

Guido er en mester i at formidle den gode historie, og han kan om nogen gøre operaen folkelig med sit engagement og evne til at indføre tilskuerne i handling og stemninger.

Guido elsker at guide folk ind i operaens verden, og han er vild med at gøre oplevelsen mere folkelig. Foto: Bo Maimburg

- Det er vigtigt for mig, at alle får en god oplevelse, når de kommer og ser og hører vores operakoncert og vores operakompagni. Jeg elsker at guide tilskuerne, og jeg vil gerne gøre det folkeligt, så alle føler at de får den helt rigtige oplevelse, siger han.

GuidOpera

Guido Paevatalu vil selv være en af sangerne sammen med Niels Jørgen Riis, Signe Asmussen og Josefine Andersson samt en gæstesolist, som senere vil blive annonceret. Sangerne akkompagneres af kgl. kapelmester Leif Greibe og hans klavertrio. Billetterne koster 350 kroner og kan købes hos Quedens Gaard. Arrangør: Musik- og Kulturforeningen Quedens i samarbejde med Ribe Kloster

Annonce
Kultur For abonnenter

Fem stjerner: Historier om bøgernes forunderlige historier

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Erhverv For abonnenter

Hvorfor skulle man ikke kunne lave en is, der smager af øl, tænkte ismageren Pia fra Fanø: For få år siden var hun gymnasielærer

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Oplev Bremer/McCoy i Marielundskoven

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Annonce