Annonce
Livsstil For abonnenter

Opera på Engen: Henriette varmer op i pølsevognen

Når man rejser meget for sit arbejde og har en mand i USA, er Henriette Bonde-Hansen ofte væk hjemmefra. Alligevel føler hun ikke, at hun som sådan har valgt noget fra for at leve sit liv på netop denne måde. Og så alligevel…. – Den dårlige samvittighed er ofte med mig - over ikke at være en stabil søster, moster og faster. Og der har også været situationer engang imellem, blandt andet i forhold til mine forældre, hvor jeg ikke har kunnet være der for dem. Hvor det simpelthen ikke har været muligt for mig at komme hjem, siger Henriette Bonde-Hansen. Foto: Robert Wengler
Nogle af de lykkeligste timer i operasanger Henriette Bonde-Hansens liv har været med musikken. Barndommen i Rudme på Midtfyn har givet hende troen på musikken og rustet hende til et liv viet til operaen. I dag er verden hendes arbejdsplads, og 30. juni kan hun opleves under åben himmel på Engen i Odense. Eksklusiv har mødt sopranen, hvis hukommelse er bundet op på lyde, og som bevidst rationerer lyden af sin egen stemme uden for scenen. I musikkens navn.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce