Annonce
Esbjerg

Operachef er indstillet til pris

Operachef i Esbjerg, Lars Ole Mathiasen, er indstillet til at blive kåret som "Årets Ildsjæl" på P2. Afgørelsen kommer i aften, fredag. Arkivfoto

Esbjerg: Operachef Lars Ole Mathiasen fra Esbjerg er nomineret til P2-prisen som "Årets Ildsjæl 2018". Det er han for sit store arbejde med Wagners "Nibelungens Ring" i Esbjerg. I sommer opførte man i "Valkyrien", og lige nu er man i gang med at forberede opførelsen af "Rhinguldet", der er på plakaten i 2019.

På sigt skal alle fire operaer i Ringen opføres samlet i 2024.

Til DR udtaler Lars Ole Mathiasen, at han ser sig selv om en irriterende cheftype.

- En god chef er sådan én, der sidder med overblikket og uddelegerer. Men jeg vil jo helst være med til det hele, udtaler han.

Han udtaler også, at Den Ny Opera i Esbjerg mangler en masse ting - blandt andet et værksted - og at mandskabet ikke er ret stort, men at det ikke nødvendigvis skal ses som noget dårligt.

- Der er en drivkraft i os for at forsøge at optimere alle de steder, hvor vi kan gøre det, udtaler han til DR.

Hvem, der får prisen som "Årets Ildsjæl" afgøres ved en P2-koncert fredag 19. januar klokken 19.20.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce