Annonce
forside

Opfølgning på borgmester Egon Fræhrs læserbrev

Læserbrev: Lørdag den 6. januar 2018 havde borgmester Egon Fræhr et læserbrev i JydskeVestkysten med overskriften: Forsat godt samarbejde med folkeskolelærerne.

Her påpegede borgmester Egon Fræhr, at han før jul den 18. december 2017 havde et godt og konstruktiv møde med Vejen Lærerkreds om den kritik han har modtaget fra lærerne for indholdet i konstitueringsaftalen. Vi er enige med borgmesteren i, at vi havde et godt møde, hvor man lyttede til hinanden.

Der blev lavet et referat fra mødet, som blev sendt ud til byrådet. I referatet står der bl.a. "såvel Vejen Kommune som Vejen Lærerkreds ønsker at den egentlige intention med konstitueringsaftalens indhold bliver kommunikeret tydeligt til skolerne".

I borgmesterens læserbrev oplever jeg dog ikke, at borgmesteren beskriver den egentlige intention med punktet: "Der indgås ikke en central kommunal aftale om lærernes arbejdstid", sådan som den kom frem på selve mødet den 18. december, og som vi aftalte, skulle videreformidles til lærerne.

Jeg spurgte Egon Fræhr direkte på mødet, om punktet var med i aftalen, da han ellers mente at Socialdemokratiet og Liberal Alliance ville gå efter sådan en aftale. Det svarede han ja til.

I Egons Fræhrs læserbrev kunne man som læser få det indtryk, at administrationsgrundlaget er indgået mellem Vejen kommune og Vejen Lærerkreds. Det er det ikke, da det udelukkende er et politisk besluttet grundlag.

Der står også i læserbrevet, at byrådet tror på en decentral ledelse og en tilrettelæggelse af arbejdstiden, der passer til de lokale forhold - ikke på detailstyring fra fagforening og byråd. Når jeg læser det politiske besluttede administrationsgrundlag undrer jeg mig over, hvor frit lederne i bund og grund er stillet? Min undren skyldes, at der i administrationsgrundlaget netop er præciseret at lokale skoleaftaler, indgår man ikke ude på skolerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce