Annonce
Læserbrev

Opførelse af et højhus på 12 etager i Torvegade vil være en misforståelse

Læserbrev: Esbjergs bymiljø er i disse år inde i en meget positiv udvikling med opgradering af hele bymiljøet, hvor nye boligbyggerier tilpasses i harmoni med Esbjergs byggestil og tradition.

Esbjerg Byråd har gennem årtier valgt en planlægning med respekt for den bevaringsværdige historiske bymidte, og sørget for at nye byggerier opføres i maksimalt 5 etager. Det må ikke sættes over styr ved at tro at nye tilfældigt placerede højhuse vil gøre Esbjerg mere storbyagtigt.

Højhuse tilfører normalt ikke noget godt til bylivet, udover for de få med penthouse boliger. Højhuse kaster store skygger, skaber blæst og giver indbliksgener for naboerne samt giver et dårligt gademiljø.

Højhuse skal placeres med omtanke, hvor de ikke ødelægger bymiljøet for eksempel i kanten af bymidten med plads og udsigtsmuligheder over havnen.

Et højhus på 12 etager på hjørnet Torvegade/Borgergade vil være meget dominerende og uden tilpasning til de tilstødende huse og virke fremmed i den historiske bymidte. Samtidig vil det få Musikhuset til at fremstå meget ydmygt for enden af Torvegade, og de 12 etager vil se voldsomt ud blandt andet fra Torvet. Det vil være svært for eftertiden at forstå, hvorfor et højhus netop skal placeres her.

Det er ingen tvivl om, at der er gået mode i, at vores provinsbyer alle skal have deres højhuse for at virke mere storbyagtige. Men når man besøger disse byer, er det yderst sjældent, at højhusene virker spændende og tilfører kvaliteter til bymiljøet - tværtimod.

Esbjerg bliver ikke mere storby, fordi der opføres tilfældige højhuse. Det er god planlægning at arbejde med byfortætning, men ny bebyggelse skal forstærke og tilføre nye kvaliteter og ikke suge kraften ud af det eksisterende kulturhistoriske miljø. Der er hverken planlægningsmæssige eller arkitektoniske argumenter for dette byggeri, så stop planerne om et utilpasset højhus i Torvegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce