Annonce
Vejen

Opfinder fra Gjerndrup giver krisebidrag

Daniel Johansen håber, at et håndfrit dørhåndtag, som han selv har udviklet på, kan minimere smitterisiko. Han stiller det tekniske forarbejde gratis til rådighed.
Annonce

Gjerndrup: Den 21-årige opfinder Daniel Johansen har fart på. Til daglig studerer han til maskiningeniør, og ved siden af studiet har han både egen nystartet konsulentvirksomhed og en generel interesse i at finde på nyt. Han er vokset op i Gjerndrup, men bor nu i Aalborg, hvorfra hans nyeste idé har taget form.

Konkret har han udviklet på en idé til at lave en døråbner, hvor man i stedet for at bruge hånden lægger sin arm på langs af en slags skinne og presser ned. Dermed er man fri for at røre ved håndtaget, som mange inklusiv ham selv ikke er så glade for i øjeblikket.

- Jeg er ikke den første i verden til at lave et lignende produkt, men jeg vil mene, at min er noget lettere at printe, og så er den nem at montere, siger Daniel Johansen, som havde et par studiekammerater med på sidelinjen til at sparre med.

Virusfakta fra myndighederne

Statens Serum Institut, som hører under Sundheds- og Ældreministeriet, er tydeligt kommunikerende i sin vurdering omkring smitterisiko ved blandt andet dørhåndtag, for som det fremgår af instituttets hjemmeside:

"COVID-19 smitter gennem små dråber fra hoste, nys og lignende. Virus spredes derfor ved direkte kontakt imellem mennesker og ved, at det sætter sig på overflader, som vi rører ved med hænderne, fx dørhåndtag, telefoner og tilbehør til computeren såsom mus og tastatur".

Annonce

Gratis for alle

Ideen til at udvikle sin egen model kom i sidste uge som direkte konsekvens af coronakrisen og en tanke om at gøre noget.

Der er således ikke tale om et kommercielt forretningskoncept, da han har stillet sine modelfiler gratis til rådighed for folk, så alle i princippet selv kan printe produktet, hvis de vel at mærke har adgang til en 3D-printer.

- Jeg vil gerne være med til at bidrage med et eller andet i denne krisetid og håber, at nogen kan få glæde af det her, selvom jeg ikke er ekspert i smittespredning, men i stedet har faglighed i at designe mekaniske komponenter, siger han.

På nuværende tidspunkt har han inklusiv prototyper selv tre af sine håndfri dørhåndtag hjemme hos sig selv, hvoraf de to allerede er monteret.

- Jeg vil ikke afvise, at jeg laver nye versioner fremadrettet, men jeg forventer, at konceptet forbliver nogenlunde det samme, siger han.

Annonce

Tekniknørd fra barnsben

Efter eget udsagn har Daniel Johansen lige siden barndommen i Gjerndrup været teknisk interesseret og har gennem årene fundet kreative løsninger på forskellige ting.

I de seneste år har han blandt andet hjulpet Julie Bloch Lauridsen, som stammer fra samme område i Vejen Kommune, med at designe nogle af tidlige prototyper på de spisepinde, som hun senere viste frem i tv-programmet "Løvens Hule".

Han elsker med andre ord iværksætteri, som da også er grunden til, at han for ganske nylig stiftede sin egen virksomhed "Engisine" ved siden af studiet, hvor han på lidt længere sigt håber at kunne formidle kontakten mellem virksomheder og ingeniørstuderende, som kan løse tekniske problemer for dem.

Hvad angår den håndfri døråbner, har han udviklet på en brugerdefineret udgave, så man ud fra de præcise håndtagsmål kan lave en model, som passer perfekt, men der er også en såkaldt 'universaludgave', der ifølge opfinderen vil gå an i de fleste tilfælde.

- Folk kan printe lige så mange, de vil, og jeg vil gerne hjælpe eller henvise til andre, siger Daniel Johansen, som trods sin unge alder er på sit 6. af 7 semestre på sin ingeniøruddannelse i Aalborg.

Link til en illustration af Daniel Johansens døråbner: https://www.youtube.com/watch?v=7daibxosB5I&feature=youtu.be

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce