Annonce
Kolding

Opfordring fra restaurant til kirker: Læg nye konfirmationer om søndagen

Indehaver Liselotte Kirkely fortæller, at lige nu står alle og er lidt afventende i forhold til at holde konfirmation og andre fester, fordi ingen kender betingelserne, når vi kommer længere hen i foråret. Derfor holder konfirmandfamilierne også fast i de datoer, de i nogle tilfælde har reserveret for flere år siden. Arkivfoto: Steffen  Nielsen
Hvis kirkerne i Kolding tilbyder nye datoer til årets konfirmander, så sørg for at de ligger om søndagen. Den opfordring lyder fra restaurant Den Gyldne Hane, som har skrevet ekstra datoer i ordrebogen allerede.
Annonce

Kolding: Sidste år endte coronakrisen med at flytte rigtig mange af forårets planlagte konfirmationer, og noget tyder på, at det vil ske igen i denne konfirmand-sæson. I eksempelvis Dalby Kirke har man allerede meldt ud, at de involverede familier enten kan beholde deres oprindelige dato i foråret, eller de kan vælge mellem to konfirmationsdage på den anden side af sommerferien.

Hos restaurant Den Gyldne Hane har man mærket, at de lokale kirker begynder at melde alternative datoer ud. To familier har henvendt sig for at reservere en senere dato henne i september, selv om de allerede har en reservering om at holde konfirmation her i foråret.

- Så lige nu har begge familier to datoer reserveret, fordi de ikke ved, hvor de står lige nu. Der er jo ingen, som kender de restriktioner, der kommer til at gælde i april. Det kan lade sig gøre lige nu, hvor vi har plads i ordrebogen, men efterhånden som flere kirker melder ekstra datoer ud, må vi bede familierne om at træffe et valg og tage stilling til, hvilken dato de vil satse på, siger Liselotte Kirkely, der driver Den Gyldne Hane.

Annonce

Konfirmation om søndagen

Hun har en klar opfordring til de kirker, som lige nu overvejer, om man enten skal flytte forårets konfirmationer eller tilbyde ekstra datoer efter sommer, som de unge konfirmander kan vælge, hvis de er bekymrede for, at der i foråret stadig vil være strikse regler for, hvordan en fest kan afvikles.

- Kirkerne skal lægge de nye datoer om søndagen, sådan som man har gjort i Dalby Kirke, siger Liselotte Kirkely og uddyber:

- Ellers er der mange konfirmand-familier, som kommer til at stå med håret i postkassen, for efter sommer har vi allerede reservationer liggende på forskellige former for fester, og de ligger typisk om lørdagen. Så hvis kirkerne lægger konfirmationerne om lørdagen, så risikerer konfirmanderne, at de får svært ved at finde et sted til at holde deres fest, siger Liselotte Kirkely.

Hun fortæller, at sidste år blev mange konfirmationer flyttet fra foråret til en senere dato, men da mange af dem blev lagt om lørdagen gav det problemer for både restauranter og konfirmand-familier.

- Det var ikke så smart, hverken for dem eller os. Det har kirkerne måske ikke tænkt over, da de ændrede datoerne, men det kan man i hvert fald gøre anderledes denne gang.

Annonce

Telefonen vil gløde

Hun tror, at konfirmanderne kommer i endnu skarpere konkurrence om at få lokale til en lørdagsfest, når regeringen på et tidspunkt kan melde ud, hvordan genåbningen kommer til at foregå.


Normalt plejer min telefon jo at gløde i januar, når folk har overstået jul og nytår og begynder at kigge frem mod den næste store fest, de skal holde. Lige nu er folk afventende, fordi de lige vil se, hvad der kommer til at ske.

Liselotte Kirkely, Den Gyldne Hane


- Normalt plejer min telefon jo at gløde i januar, når folk har overstået jul og nytår og begynder at kigge frem mod den næste store fest, de skal holde. Lige nu er folk afventende, fordi de lige vil se, hvad der kommer til at ske, men når der bliver en større klarhed, så er det min klare forventning, at så kommer telefonen til at gløde igen. Det håber jeg meget på, og det så vi da også sidste sommer, da der blev lukket op, for da havde vi mere travlt end nogensinde, fordi mange havde udskudt deres fester, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce