x
Annonce
Kolding

Opfordring: Send et gækkebrev til kommunens plejehjem

I denne tid hvor ældre på plejehjem ikke kan få besøg, vil de ældre blive glade, berørte og mindes glade stunder over at modtage et gækkebrev eller et påskekort, lyder det fra Kolding Kommune. PR-foto

Kolding: En ukendt, uvis og usikker hverdag uden besøg og fælles påskefrokost, ændret kontakt med personalet, uvante dagsrytmer, nervøsitet for at blive syg; det er hård hverdagskost for mange ældre på Kolding Kommunens plejehjem lige nu.

For at skabe lidt glæde i den svære tid opfordrer Kolding Kommune derfor nu til at børn, forældre, ja alle borgere som har lyst til at glæde de ældre, sender et gækkebrev eller påskekort til et af plejehjemmene. Brevene kan sendes til plejehjemmet eller lægges i deres postkasse uden for plejehjemmet, senest fredag den 3. april kl. 12.00. Konvolutten mærkes ”påskebrev”, lyder det i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Uanset om gækkebrevet eller påskekortet er hjemmelavet eller købt, om der skrives en personlig hilsen, et vers eller andet, så vil det være med til at bringe lidt påskestemning hos de ældre.

Brevene vil blive udleveret til beboerne fra mandag den 6. april og hen over påsken.

På blandt andet Kolding Kommunes hjemmeside og Facebookside, vil det blive offentliggjort hvor mange breve, der samlet set er modtaget på plejehjemmene. Der vil også vises billeder, hvor borgere modtager brevene. Stadsarkivet i Kolding vil også få oplyst antal på indsendte breve samt foto af borgere, der modtager brevene, så det kan dokumenteres for eftertiden, hvordan borgere i Kolding kommune også tænkte på de ældre under corona-virussen i 2020.

Adresser til kommunens plejehjem findes på Kolding Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce