Annonce
Billund

Opfordring til at melde sig ud: Venstre vil af med Lars Hansen

Lars Hansen er blevet opfordret af Venstres hovedbestyrelse i Billund Kommune til at melde sig ud. Arkivfoto: Christer Holte
Lars Hansen, der flere gange har stemt imod partilinjen i Venstre i Billund Kommunes byråd, er ikke længere velkommen i partiet. Hovedbestyrelsen har opfordret Grindsted-politikeren til at melde sig ud.

Billund Kommune: Hovedbestyrelsen for Venstre i Billund Kommune vil af med byrådsmedlem Lars Hansen.

I en kortfattet pressemeddelelse skriver bestyrelsen, at den torsdag aften har mødtes til et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

Her har bestyrelsen besluttet at opfordre byrådsmedlem Lars Hansen til at melde sig ud af Venstre.

Som begrundelse angiver bestyrelsen kun, at: "Det er bestyrelsens opfattelse, at han (Lars Hansen, red.) modarbejder Venstres interesser. Lars Hansen er orienteret herom. Bestyrelsen forventer, at Lars Hansen følger opfordringen.

Annonce

Stemt imod partilinjen

Lars Hansen har i sin tid for Venstre i byrådet flere gange stemt imod partilinjen.

Det skete senest i maj, hvor der var debat om de såkaldte grundlovsceremonier med krav om tvunget håndtryk. Sammen med Socialdemokratiet, Borgerlisten og Radikale Venstre stemte Lars Hansen imod forslaget, som ellers havde opbakning fra alle andre i Venstres gruppe.

Også i den sidste byrådsperiode stemte Lars Hansen imod partilinjen. Det skete i sagen om sammenlægningen af Stenderup Skole og Søndre Skole til den nuværende Lynghedeskolen. Her havde han selskab af tre andre Venstre-medlemmer: Kristian Nørgaard, Kenneth Storbank og Ulrich Kristensen, som i dag alle er ude af lokalpolitik.

Ulrich Kristensen forlod siden Venstre. Det skete kort tid efter, at han havde kritiseret partiet for for meget topstyring. Han kom kort tid efter ind i Radikale Venstre, som han opnåede genvalg til byrådet med, men han trak sig sidste år fra byrådet på grund tidspres i forhold til eget job.

Kristian Nørgaard sidder nu i stedet for Venstre i regionsrådet, mens Kenneth Storbank ikke genopstillede til valget.

278 stemmer ved valget

Lars Hansen fik ved seneste kommunalvalg 278 stemmer for Venstre. Det var 6. bedst i Venstre i kommunen, og han var den Venstre-politiker fra Grindsted, der skaffede flest stemmer efter borgmester Ib Kristensen.

Lars Hansen er i dag medlem af kommunens magtfulde økonomiudvalg.

Følg vafo.dk i løbet af i dag, hvor vi henter kommentarer fra Venstres hovedbestyrelse og Lars Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce