Annonce
Haderslev

Opgraderer med restaurant og værelser: Kart Racing Vojens udvider for 15 millioner kroner

Karting-eventyr begyndte med, at Robert Schlünssen som dreng gerne ville have en gokart - i stedet for fik han et helt anlæg. Nu satser familien stort på udvikling. Projektet støttes både lokalt og internationalt af et netværk af investorer. På billedet ses Robert Schlünssen sammen med sin mor og samarbejdspartner Gitte Schlünssen. Foto: Mette Henriksen
Kart Racing Vojens udvider med et nyt konkurrencecenter, som skal bringe Vojens tilbage på landkortet som motorsportens mekka. Det skal stå færdigt i sensommeren 2022 og kommer til at råde over værelser, et fitness-område, en restaurant og værksteder.

VOJENS: Det var så tilfældigt, at de nærmest ikke længere husker, hvorfor de "kom til" at købe en gokartbane i Vojens for godt og vel 20 år siden.

- Robert ville gerne køre gokart, og han var god til det. Dengang boede vi i Berlin, hvor man ikke havde klubber, som herhjemme, hvor man kunne træne. Man deltog bare i løbene, siger Gitte Schlünssen, der står bag Kart Racing i Vojens sammen med sin søn Robert.

Sidenhen er det tilfældige gokart-eventyr blevet arbejde, livsstil og passion i ét, og nu tager mor og søn så det næste store skridt. Det er nemlig ikke længere kun gokarterne, men også gravkøer, som larmer på Kart Racing Vojens´ område, der udvider med et nyt konkurrencecenter.

Annonce

Det skal stå færdigt til næste sensommer og kommer til at råde over en første sal med fem værelser, et fitness-område, en restaurant, som forpagtes, samt værksteder i underetagen.

Og der er i den grad turbo på visionerne.

- Vores mål er, at Vojens skal genopstå som motorsportens mekka. Motorsporten i Vojens har jo været tilknyttet Team Danmark, men der manglede faciliteter for fortsat at kunne udvikle talenter. Det er blandt andet det, vi vil arbejde med her. Fordi vi er nogle af de bedste og største til det herhjemme, siger 37-årige Robert Schlünssen.


Motorsporten i Vojens har jo været tilknyttet Team Danmark, men der manglede faciliteter for fortsat at kunne udvikle talenter. Det er blandt andet det, vi vil arbejde med her. Fordi vi er nogle af de bedste og største til det herhjemme.

Robert Schlünssen, Kart Racing Vojens


Det er netop indenfor denne sportsgren, at flere af tidens store Formel 1-stjerner har startet deres karriere, og Robert Schlünssen har da også selv har haft en international karriere som racerkører. De sidste 15 år har han ejet og stået bag gokart-teamet RS Competition, som har sendt flere unge talenter videre ud i verden. Med det nye skoleår er han samtidig sprunget ud som underviser på Vojens Gymnastik- og Efterskoles helt nye karting-linje.

Kart Racing Vojens tænker ikke kun fremad, men også grønt. El-gokarts er næste skridt på vejen. Foto: Mette Henriksen

Investorer

Lysten til at udvide Kart Center Vojens har spøget hos familien Schlünssen i flere år, men økonomien har spændt ben. Det er der fundet en løsning på nu.

- Vi har fundet investorer, både lokale og udenlandske, som tror på projektet. Det er blandt andet lokale folk, som kender mig og det jeg står for som træner, som er gået med ind i projektet. Samtidig får vi 300.000 kroner årligt de næste ti år fra Haderslev Kommune i forbindelse med projektet "Skolen i virkeligheden", hvor vi på årsbasis har 300 skolebørn igennem, uddyber han.

Målsætningen er at få internationale racing-konkurrencer og løb som EM og VM til Vojens.

- Men vi skal også have fat i turisterne. Og det får man, når man kan tilbyde moderne og fine faciliteter, som vi får her. For lige så vel som karting dyrkes som en dyb seriøs sport, så kan nærmest alle køre gokart for sjov.

Også Kjeld Thrane (K), der er formand for Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid, ser frem til at få en ny attraktion til kommunen.

- Det er vigtigt for Haderslev Kommune at vi markerer vores styrkeposition omkring motorsportsbyen Vojens. Med Skovbybanen, speedway og gokartcentret har vi et meget stærkt miljø indenfor motorsport, lyder det.

- Gokartbanen har en international bane, der nu også får løftet faciliteterne til at matche dette. Det giver et løft til det samlede motorsportsmiljø og sætter Vojens i centrum, slutter udvalgsformanden.

Fakta

Det nye konkurrencecenter med arbejdstitlen Vojens Motorsports Arena skal stå færdigt i sensommeren 2022 og kommer til at råde over en første sal med fem værelser, et fitness-område, en restaurant, samt værksteder i underetagen. Også banerne får et løft.

Der er endnu ikke fundet en forpagter til restaurant-delen.

Det er Bo Michelsen A/S som opfører konkurrencecentret i totalentreprise i samarbejde med Zeni Arkitekter A/S og Sloth Møller A/S.

Projektet et budgetteret med 15 millioner kroner. Familien finansierer selv halvdelen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Udviklingshæmmede Jens elsker store maskiner: Nu har han fået 'sin egen' hos stor industrivirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE til kamp mod topholdet: Aggressiviteten skal med til Herning

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce