Annonce
Tønder

Opgradering af hovedvejen

Lokale vej-projekter er vigtige for sikkerheden og for transporttiden – både for erhvervsliv og borgere, skriver Martin Iversen. Billedet er taget på hovedvej 11 syd for Skærbæk. Foto: Uwe Iwersen

Læserbrev: S-regeringen har lanceret et stort udspil på trafikområdet til en samlet pris på over 100 milliarder kroner. Det handler om veje og biler, men også om kollektiv trafik, cyklisme og ladestandere til elbiler. Planen har en tidshorisont på omkring 15 år, men den er uden lokal gevinst. Desværre.

Set med lokale øjne mangler der nogle forslag. Både Rute 11 og Rute 25 er ikke blandt projekterne i planen. Det vil sige, at udvidelse og forbedringer af vejstrækningen mellem Tønder og Ribe ikke er med i den fremtidige plan for Danmarks infrastruktur.


Annonce

Lad os på tværs af de politiske partier i Tønder Kommune presse folketingsmedlemmerne på Christiansborg, så vi også bliver en del af trafikplanen.

Martin Iversen, borgmesterkandidat, Venstre, Møgeltønder


Nu skal der forhandles med partierne, og heldigvis har Venstre givet udtryk for forståelse for Tønderegnens ønsker. Så der er et håb om, at planerne om opgradering af Tønder-Ribe hovedvejen kan blive en realitet. Men presset skal fastholdes på de øvrige partier. Og der skal presses på for at få de lokale vejforbedringer så hurtigt som muligt. De skal ikke vente til 2035.

De lokale vej-projekter er vigtige for sikkerheden og for transporttiden. Det handler også om adgang til motorvejsnettet og dermed forbindelser til resten af Danmark. En utidssvarende infrastruktur er gift for udvikling og vækst i vores område.

I den store plan er der sat penge af til en seriøs analyse omkring Als-Fyn broen. Det er også en sag, der kan få betydning for både erhvervsliv, borgere og udvikling i vores del af Sønderjylland.

Så min opfordring er: Lad os på tværs af de politiske partier i Tønder Kommune presse folketingsmedlemmerne på Christiansborg, så vi også bliver en del af trafikplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce