Annonce
Varde

Opgravningsøl: Maria får mere motion, når hun serverer for kunderne

Der er et stykke ud til udeserveringen. Maria Mose Vogelius tager de ekstra skridt med. Foto: Morten Nielsen
Det kan godt være, at Torvet i Varde er gravet op. Men udeserveringen lever videre.

Varde: Torvet i Varde er lige i øjeblikket gravet op, og det har konsekvenser for en af sommerens store attraktioner, udeserveringen. Pubben Big Ben har løst problemet ved at lade de ansatte løbe lidt længere.

Der er nemlig gravet op, så der kun er plads til én række stole og borde uden for restaurationen. Resten af udeserveringen er rykket ud midt på Torvet, men den ansatte Maria Mose Vogelius, 22 år, tager det med godt humør, at hun nu får mere motion på arbejde, når hun skal ud med varerne.

- Det er dejligt, siger hun om at servere til publikum ude.

Ejer af Big Ben, Thomas Lauridsen, oplyser, at tirsdag er første dag, hvor udeserveringen er flyttet er længere ud på Torvet.

- Det skal nok gå, siger han.

Annonce
Kim Øllgaard har fået en plads i skyggen og nyder en øl tæt på gravearbejdet. Foto: Morten Nielsen

Ønske: Sløjf brostenene

Publikum fandt allerede tirsdag ud midt på Torvet på den solrige dag. Så udeserveringen er reddet - opgravning eller ej.

- Men man skal være hurtig, hvis man skal have en plads her, siger Thomas Lauridsen om de borde ved facaden, som alle var optaget.

Her sad Kim Øllgaard, 70 år, og nød en opgravningsøl.

- Der er jo ikke så meget at sige til, at Torvet skal graves op. Blot ville jeg ønske, at man sløjfede brosten overalt bagefter, siger Kim Øllgaard, som synes, at de er lidt trælse for gangbesværede. Det er han ikke selv.

Der er imidlertid ikke lagt op til, at brostenene erstattes af anden overflade efter opgravningen. Hensigten med opgravningen er blandt andet at etablere kloakseparering.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce