Annonce
Varde

Opgravningsøl: Maria får mere motion, når hun serverer for kunderne

Der er et stykke ud til udeserveringen. Maria Mose Vogelius tager de ekstra skridt med. Foto: Morten Nielsen
Det kan godt være, at Torvet i Varde er gravet op. Men udeserveringen lever videre.

Varde: Torvet i Varde er lige i øjeblikket gravet op, og det har konsekvenser for en af sommerens store attraktioner, udeserveringen. Pubben Big Ben har løst problemet ved at lade de ansatte løbe lidt længere.

Der er nemlig gravet op, så der kun er plads til én række stole og borde uden for restaurationen. Resten af udeserveringen er rykket ud midt på Torvet, men den ansatte Maria Mose Vogelius, 22 år, tager det med godt humør, at hun nu får mere motion på arbejde, når hun skal ud med varerne.

- Det er dejligt, siger hun om at servere til publikum ude.

Ejer af Big Ben, Thomas Lauridsen, oplyser, at tirsdag er første dag, hvor udeserveringen er flyttet er længere ud på Torvet.

- Det skal nok gå, siger han.

Annonce
Kim Øllgaard har fået en plads i skyggen og nyder en øl tæt på gravearbejdet. Foto: Morten Nielsen

Ønske: Sløjf brostenene

Publikum fandt allerede tirsdag ud midt på Torvet på den solrige dag. Så udeserveringen er reddet - opgravning eller ej.

- Men man skal være hurtig, hvis man skal have en plads her, siger Thomas Lauridsen om de borde ved facaden, som alle var optaget.

Her sad Kim Øllgaard, 70 år, og nød en opgravningsøl.

- Der er jo ikke så meget at sige til, at Torvet skal graves op. Blot ville jeg ønske, at man sløjfede brosten overalt bagefter, siger Kim Øllgaard, som synes, at de er lidt trælse for gangbesværede. Det er han ikke selv.

Der er imidlertid ikke lagt op til, at brostenene erstattes af anden overflade efter opgravningen. Hensigten med opgravningen er blandt andet at etablere kloakseparering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce