Annonce
Kolding

Ophørsudsalg: Efter snart 46 år lukker og slukker bådebutik

Fredag og lørdag var der ophørsudsalg hos Kolding Marine Service, der lukker til oktober. 77-årige Aage Mikkelsen og hustru går på pension. Foto: Anders Græsbøll Buch
På Vesterløkke 38 i Bjert har Kolding Marine Service ligget siden 1975, men snart er det slut. Til oktober går parret bag butikken på pension, og hele grunden er blevet solgt. Fredag og lørdag var der ophørsudsalg.
Annonce

Bjert: - Du har faktisk reddet mit liv en gang.

Der er ophørsudsalg hos Kolding Marine Service i Bjert. Til oktober lukker butikken efter 46 sæsoner, og fredag og lørdag er der ophørsudsalg, hvor en kunde netop er trådt ind med en dramatisk historie. Som purung knægt stod han og vippede med en bådmotor på hjul i butikken, som nok var lidt tungere, end han lige havde regnet med.

Heldigvis så indehaver Aage Mikkelsen det og skubbede bådmotoren tilbage på plads, inden drengen fik den tunge motor ned over sig.

Kunden er blot en af mange, der er kommet i butikken igennem generationer.

- Der kommer tit folk ind og siger ”kan du kende mig?”, men det er ikke altid, jeg kan. Så fortæller de, at de har været i butikken med deres bedstefar som lille. Vi har rigtig mange tredjegenerations-kunder, fortæller Aage Mikkelsen.

Annonce

Pension og ferie venter

Til oktober er det dog slut. 77-årige Aage Mikkelsen har drevet butikken siden 1975 sammen med sin hustru Elin Mikkelsen, og nu er det blevet tid til at gå på pension.

- Jeg er blevet 77 år og med alderdom og det hele, så var det ved at være nu, hvis vi skulle have lidt liv bagefter, siger Aage Mikkelsen.

I mange år har der ikke rigtigt været tid til at holde ferie, men nu skal bilen i gang og blandt andet køre til Tyskland, hvor der endnu er meget, som Aage gerne vil se.


Det er mærkeligt, og jeg kan ikke rigtig forholde mig til det. Men jeg er kommet dertil, hvor det er blevet en plage at skulle herover hver morgen. Nu vil jeg gerne nyde livet og holde lidt ferie.

Aage Mikkelsen, indehaver af Kolding Marine Service


Han havde gerne set, at en anden havde drevet butikken videre, men da det ikke kunne lade sig gøre, er butikken og hele grunden blevet solgt, og der skal i stedet bygges lejeboliger på grunden. Det betyder også, at Aage og Elin skal flytte, da deres hus ved siden af butikken hører med til grunden.

- Det er mærkeligt, og jeg kan ikke rigtig forholde mig til det. Men jeg er kommet dertil, hvor det er blevet en plage at skulle herover hver morgen. Nu vil jeg gerne nyde livet og holde lidt ferie, siger han.

Butikken har eksisteret siden marts 1975. Hustru Elin Mikkelsen har hjulpet til i butikken med regnskab og økonomi. Foto: Anders Græsbøll Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce