Annonce
Sønderborg

Ophobning af affald ændrer situationen

Det er højsæson nu her til påske for haveejere, der glæder sig til at kunne komme på genbrugspladserne igen. Arkivfoto

Sønderborg: Efter statsminister Mette Frederiksen forlængede "lukningen" af Danmark til den 13. april, er der opstået udfordringer med affald. Der bliver smidt affald i naturen, og en privat "genbrugsplads med affald" i Sønderborg har fået forbud og er lukket igen. Ophobningen af affald landet over har derfor ændret Kommunernes Landsforenings anbefalinger.

Kommunernes Landsforening har tidligere meldt ud, at affaldsindsamling, affalds-energianlæg og deponier var kritiske opgaver på affaldsområdet. Det har hidtil været hovedreglen, at der ikke var adgang for private til genbrugspladserne. Det overvejende hensyn var at lukke genbrugspladserne for private for at begrænse smittespredning.

Men nu har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet situationen. Deres vurdering er, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladserne for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladserne, holder afstand til hinanden og til personalet.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at det skal undgås, at der opstår situationer, hvor borgerne kommer i tær kontakt. Det kan gøres ved at regulere antallet af samtlige borgere på en given genbrugsplads i forhold til pladsens areal og indretning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
SønderjyskE Fodbold For abonnenter

Tilbage efter 466 dage i kulden: - Jeg kommer fra en fattig familie, så jeg ved, at jeg skal arbejde hårdt

Annonce