Annonce
Sønderborg

Opholdssted for børn og unge konkurs: 14 mister deres job

Leder af Alrunen, Azael Carl Bakit Larsen, da man kunne markere opholdsstedets 25 års jubilæum i 2017. Nu er han og 13 andre opsagt som følge af konkursbegæring. Arkivfoto
Opholdstedet Alrunen på Broagerland har erklæret sig selv konkurs. Tilgang af for få børn og unge lukker stedet efter 28 års virke.

Broager: Efter næsten 28 års virke er der nu sat punktum for Opholdstedet Alrunen på Broagerland. Gennem næsten en generation har man her taget sig af børn og unge i alderen 10 til 18 år med lavt selvværd og selvtillid, social- og kognitive vanskeligheder og med ADHD og ADD-diagnoser samt børn og unge med tilknytningsforstyrrelse eller tilknytningsvanskeligheder.

Men bestyrelsen har set sig nødsaget til at indgive konkursbegæring, og stedet er nu under behandling af kurator Palle Niss i Sønderborg. 14 personer mister dermed deres job, mens syv børn fra flere steder i landet skal finde et andet tilbud.

- Det har bestemt ikke være nogen nem beslutning. Det er gode kompetente folk, som mister deres arbejde, og jeg har selv været med til at starte stedet op. Men det er desværre en nødvendig beslutning, hvis ikke økonomien skulle blive helt gal, forklarer Kent Nissen, bestyrelsesformand for Alrunen beliggende smukt på Stensigmose 8 i Broager.

Annonce


Det har bestemt ikke være nogen nem beslutning. Det er gode kompetente folk, som mister deres arbejde, og jeg har selv været med til at starte stedet op. Men det er desværre en nødvendig beslutning, hvis ikke økonomien skulle blive helt gal.

Kent Nissen, bestyrelsesformand for Alrunen


For få børn og unge

Årsagen til beslutningen er ikke, som så meget andet i denne tid, corona. Problemerne meldte sig allerede i begyndelsen af året, hvor der har været svært at få den nødvendige tilgang af børn og unge.

- Vi tog allerede i februar en beslutning i bestyrelsen, hvor vi satte os som mål at nå de nødvendige ni til ti børn og unge. Vi har i længere tid kørt med færre, som ikke er rentabelt. Desværre er det ikke lykkes os at nå målet, og så måtte vi tage denne beslutning for ikke at oparbejde en for stor gæld, siger Kent Nissen og tilføjer:

- Der er værdier i bygningen og ingen store kreditorer ud over banken, så jeg vil gætte på, at vi kan gå i nul, når alle krav er gjort op.

Alrunen blev etableret i 1992 i Sarup på Als og ligger nu på seks tønder land tæt på Broager med direkte adgang til Flensborg Fjord og Vemmingbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce