Annonce
Tønder

Opjusterer forventningerne: Borgerlisten har 21 kandidater klar

Hans Kristensen, Lydersholm, er kandidat nummer 21, som Borgerlisten i Tønder Kommune har opstillet. Privatfoto
Borgerlisten havde oprindeligt en ambition om 20 kandidater til efterårets kommunalvalg. Nu er kandidat nummer 21 klar.

TØNDER: Hvis Borgerlisten i Tønder var en virksomhed, ville meldingen være:

- I forhold til antallet af kandidater må vi opjustere forventninger, lyder det fra listens formand, Lars Thomsen, Sæd.

Meldingen kommer med baggrund i, at Borgerlisten har en ambition om 20 kandidater til efterårets kommunalvalg. Nu er kandidat nummer 21 klar. Det er Hans Kristensen, Lydersholm, der er uddannet uddannet skov- og landskabsingeniør. Han arbejder som selvstændig erhvervsdrivende med faglig formidling inden for jagt- og naturområdet og driver desuden en specialiseret netboghandel.

Annonce


Naturen er et af de vigtigste aktiver for Tønder kommune, også i forhold til bosætning.

Hans Kristensen, Lydersholm, kandidat for Borgerlisten


- Jeg har valgt at stille op for netop Borgerlisten, da udviklingen i landdistrikterne er et vigtigt område for mig. Her har Borgerlisten markeret sig med stærke og klare holdninger, siger Hans Kristensen i en udsendt pressemeddelelse.

Valget i 2017

Ved det senest kommunalvalg i 2017 opstillede Borgerlisten for første gang. Det resulterede i 939 stemmer, hvilket rakte til et mandat. 

Borgerlisten var dengang ikke del af et valgforbund.

Det var bl.a. Dansk Folkeparti, der med 2214 stemmer sikrede sig tre mandater.

Ved det forestående valg er Borgerlisten i valgteknisk samarbejde (valgforbund) med SF, Alternativet, De Radikale og Enhedslisten.

Et andet valgforbund består af Slesvigsk Parti, De Konservative, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.

Det tredje valgforbund er indgået mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Ny Borgerlige. 

Socialdemokraterne og Tønder Listen med hver deres borgmesterkandidat, hhv. Barbara Krarup Hansen og Henrik Frandsen, står uden valgforbund.

Hans Kristensen bliver del af Borgerlistens kandidatliste, der toppes af nuværende medlem af kommunalbestyrelsen og borgmesterkandidat Thomas Ørting Jørgensen, Grøngård. På listen er også et andet medlem af kommunalbestyrelsen, nemlig den tidligere Venstre-mand Allan Skjøth, Toftlund, der forleden skiftede til Borgerlisten.

Hans Kristensens personlige mærkesag at naturværdierne.

- Naturen er et af de vigtigste aktiver for Tønder kommune, også i forhold til bosætning. Men biodiversiteten er alvorligt udfordret. Derfor er det nødvendigt, at natur og biodiversiteten prioriteres højt og indtænkes i alle kommunale beslutningsprocesser – både når det gælder land og by, lyder det fra den nyopstillede kandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce