Annonce
Erhverv

Opkøb af Alka sender Trygs overskud i vejret

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tryg tjente 1,54 milliarder kroner i årets første seks måneder. God periode på finansmarkederne trækker op.

Et milliardopkøb og en god periode på de finansielle markeder har sendt overskuddet i vejret hos Tryg, der er Danmarks største forsikringsselskab foran Topdanmark og Codan.

Tryg fik et overskud på 1,54 milliarder kroner i årets første seks måneder. Det er en forbedring fra cirka en milliard kroner i samme periode året før.

Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

Opkøbet af konkurrenten Alka trækker overskuddet op, og det samme gør et højere afkast på de aktier og obligationer, som Tryg ligger inde med.

Tryg købte i slutningen af sidste år Alka i en handel til 8,2 milliarder kroner fra en kreds af fagforeninger, der havde ejet selskabet siden stiftelsen i 1930.

Alka kører dog videre under samme navn, selv om det har fået ny ejer.

Opkøbet betyder, at Trygs samlede præmieindtægter steg med næsten en milliard kroner til 5,45 milliarder kroner.

Administrerende direktør Morten Hübbe fremhæver i en kommentar til regnskabet, at der også har været fremgang foruden Alka-opkøbet.

Hvis man tager Alka ud af ligningen, er Trygs indtægter vokset med knap seks procent i årets første seks måneder.

Morten Hübbe nævner, at kundetilfredsheden er på det højeste niveau, Tryg selv har målt, og at antallet af fornyelse af forsikringer heller ikke er set højere tidligere.

Tryg er ud over det danske marked også aktiv i Norge og Sverige.

Samlet har forsikringsselskabet fire millioner kunder på tværs af Norden. Tryg har omtrent 4000 ansatte.

/ritzau/

Annonce
Link til Trygs regnskab på selskabets hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce