Annonce
Sønderborg

Trafikdrab: Det seneste tip førte heller ikke politiet videre

I timerne efter ulykken var Syd- og Sønderjyllands Politi massivt til stedet i Nordborg, ligesom man var på udkig efter en formodet flugtbilist over alt på Als. Arkivfoto: Local Eyes
Tirsdag var der håb om gennembrud i opklaring af ulykken i Nordborg, hvor 58-årig blev fundet liggende død i vejkanten. Men håbet døde onsdag, da et tip ikke førte politiet videre.

Nordborg: Lokalpolitiet i Sønderborg står stadig med løse ender i sagen om den 58-årig mand, der tirsdag 8. oktober blev fundet liggende død på Ringvej i Nordborg.

En obduktion viste efterfølgende, at han havde fået et slag i hovedet, som retsmedicineren vurderede ikke kunne skyldes et fald. Politiet formoder, at den 58-årige er blevet ramt af sidespejlet på en forbipasserende bil.

Manden var handicappet, og han gik foroverbøjet, fortæller lederen af Sønderborg Lokalpoliti, Preben Westh.

Ud for den lille stikvej, der fører fra Ringvej ind til parkeringspladser og benzintank bag Kvickly i Nordborg, blev den 58-årige passeret af tre biler på stribe.

Bilisten i den forreste bil så manden stå oprejst, mens bilisten i bil nummer tre så ham ligge i rabatten. Vedkommende standsede herefter op for at tilkalde hjælp.

Annonce

Bilist nummer to

Politiet har afhørt bilist nummer et og tre.

- Men vi mangler føreren af bil nummer to, forklarer Preben Westh, som stadig efterlyser tip om en lysegrå SUV-lignende personbil.

- Bilisten ved måske ikke selv, at han eller hun kan have ramt den 58-årige, tilføjer Preben Westh.

Ingen vidner har set selve påkørsel, som heller ikke er blevet fanget af videoovervågningen i området. Kun få personer har tilsyneladende opholdt sig i området omkring kl. 10.24, da ulykken fandt sted. Politiet har bemærkelsesværdig få henvendelser trods flere opfordringer gennem pressen. Men tirsdag var der håb:

- Da fik vi fik en henvendelse om en bestemt bil, som vi var ude at undersøge. Intet tyder dog på, at den har været involveret, forklarer Preben Westh.

Syd- og Sønderjyllands Politi leder derfor stadig efter en firehjulstrækker på samme størrelse som en Suzuki Grand Vitara. Føreren bag rattet var en mand, formentlig mellem 25 og 30 år gammel, lys i huden og muligvis iført en hvid T-shirt.

OBS: I en tidligere version af denne artikel oplyste Preben Westh, at den 58-årige mand gik med rollator. Det var imidlertid ikke tilfældet, og teksten er derfor ændret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce