Annonce
Esbjerg

Oplæg til forhandlinger på Christiansborg: Regeringen vil skabe mere liv på banegårdene i Bramming og Ribe

Der skal være mere liv på banegården i Bramming, mener regeringen, der har udpeget Bramming Banegård - samt banegården i Ribe - som en af 33 danske stationer, hvor der skal afsættes en kvart milliard kroner til at skabe mere liv. Arkivfoto: Martin Wilde
Den socialdemokratiske regering har i sit oplæg til en ny infrastrukturplan frem mod 2035 afsat en kvart milliard kroner til at skabe mere liv på 33 udvalgte stationer i Danmark. To af dem er stationerne i Bramming og Ribe.

Bramming / Ribe: 250 millioner kroner. Det lyder af mange penge – og det er det også – men når de skal fordeles ud over 33 stationer landet over, skal de mange penge hurtigt få ben at gå på. Ikke desto mindre vil regeringen satse en kvart milliard på at skabe mere liv på en række jernbanestationer, heriblandt banegårdene i Bramming og Ribe. Det fremgår af det oplæg til en stor, national infrastrukturplan frem mod år 2035, som transportminister Benny Engelbrecht(S) torsdag præsenterede. Planen har fået navnet Danmark Fremad.

Et af de mindre punkter i planen er en plan om for 250 millioner kroner at skabe mere liv på 33 udvalgte stationer, samt en pulje på yderligere 100 millioner kroner, som skal skabe mere tryghed på stationer, blandt andet S-togsstationer i Hovedstadsområdet. De 100 millioner kroner kan ifølge planen gå til en styrket overvågning og en bedre og mere tryg indretning af stationer og tilstødende områder ved eksempelvis bedre belysning, hedder det i planen.

Annonce

Bid af kagen

Men det er også selve stationsbygningerne, det drejer sig om. Og hvor det er Banedanmark, som ejer skinner og perroner, så er det DSB, der ejer stationsbygningerne – også i Ribe, selv om det nu er 18 år siden, det sidste DSB-tog afgik fra domkirkebyen. I Ribe står stationsbygningen tom, mens den i Bramming er lejet ud til Esbjerg Kommune, som lader foreningen Bramming Banegårds Venner administrere brugen af dele af bygningen.

- Det er positivt, at regeringen afsætter penge til mere liv på stationen, og vi skal have en bid af kagen. Vi har allerede været i kontakt med DSB, siger Jørn Boesen Andersen, som er formand for Bramming Banegårds Venner.

Annonce

Nye signaler fra DSB

Han peger på, at et projekt med mere liv på stationen ligger godt i forlængelse af den modernisering af Jernbanegade, som Esbjerg Kommune er i gang med for tiden. Og så glæder det Jørn Boesen Andersen, at regeringen i sit oplæg til infrastrukturplanen frem mod 2035 specifikt nævner Bramming som en af de stationer, som skal nyde godt af de 250 millioner kroner.


Det er positivt, at regeringen afsætter penge til mere liv på stationen, og vi skal have en bid af kagen. Vi har allerede været i kontakt med DSB.

Jørn Boesen Andersen


- Det er nyt for mig, at regeringen nævner Bramming i sit udspil. Der er mange ting, vi kan ønske os, så banegårdsbygningen kan blive mere anvendt. Jernbanecaféen kan også bruge en hjælpende hånd. DSB har jo generelt været meget afvisende tidligere, men der er kommet nye signaler på det seneste.

Det har torsdag ikke været muligt at få en kommentar fra DSB, og Banedanmark vil først kommentere på planerne, når regeringens infrastrukturoplæg er forhandlet med Folketingets partier og der foreligger et politisk forlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Billund For abonnenter

Justitsminister: Fejl at krænker i Grindsted-sag slap med bøde

Annonce