Annonce
Aabenraa

Oplagte vælgere til fyraftensmøde i Bov

Mødelokalet under Bov Bibliotek var fyldt. Foto: Timo Battefeld

En flok spørgelystne borgere benyttede chancen for at få en gang politisk debat, da JydskeVestkysten og biblioteket i Bov tirsdag holdt fyraftensmøde. Ældrepolitik, cykelstier og lastbilchauffører var blandt de mange emner, der kom på bordet.

BOV: Der var afsat en time, så alle kunne nå hjem og få aftensmad i god ro og orden. Men både Jan Riber Jakobsen (K) og Michael Christensen (SF) havde meget på hjerte, og det samme havde de godt 50 vælgere, der tirsdag havde fundet vej til fyraftensmødet i kælderen under biblioteket i Bov.

Begge politikere bor i Bov-området og det var måske grunden til at fyraftensmødet samlede så mange engagerede mennesker. Det blev da i høj grad også lokale emner, der blev diskuteret.

Blandt andet forholdene for cyklisterne i Padborg og Bov, som Aabenraa Kommune har investeret en del penge i det seneste år.

- Hvorfor har i lavet en to-i-en-vej i stedet for en egentlig cykelsti, spurgte Mona Laumark, der er motionist i Bov Cykle Club.

Jan Riber Jakobsen medgav, at cyklistforholdene ikke er perfekte endnu.

- Jeg er ikke glad for, at Padborgvej er blevet til to-i-en-vej. Jeg tror det koster handel i Torvecentret, sagde han.

Michael Christensen erkendte at cykelstier er dyre.

- Derfor laver vi cykelstierne der, hvor det største behov er, pointerede han.

Finn Sørensen efterlyste udstykning af mere jord til Padborg Transportcenter.

- Det er rigtigt, at der mangler muligheder for flere udstykninger, og vi mangler også en bro mere over motorvejen. Men det skal planlægges rigtigt, sagde Jan Riber Jakobsen.

- Transportcentret ligger godt ved motorvejen, og jeg mener, at det skal blive der. Hvis skal sætte stop for cabotagekørsel og sikre chaufførerne ordentlige arbejdsvilkår, indskød Michael Christensen.

Annonce

To fyraftensmøder mere

JydskeVestkysten og Aabenraa Bibliotekerne holder yderligere to fyraftensmøder inden valget.

På torsdag præsenterer Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti deres politik på biblioteket i Rødekro, og den 8. november mødes byrådets to store partier, Venstre og Socialdemokratiet, på Aabenraa Bibliotek.

Dagens duelanter var Michael Christensen fra Socialistisk Folkeparti og Jan Riber Jakobsen fra De Konservative. Foto: Timo Battefeld

Frøslevlejren

Kommunens absolut største turistattraktion, Frøslevlejren, var også oppe at vende i debatten. Blandt de lokale er der betænkeligheder, fordi den nye plan for Frøslevlejren blandt andet betyder, at en del af barakkerne igen skal ligne de barakker, tyskerne byggede under besættelsen.

- Det er rigtigt, at noget af lejren skal føres tilbage til det oprindelige udseende. i øjeblikket ligner det jo en svensk feriekoloni. Men der skal fortsat være plads til alle museerne og til Frøslevlejrens Efterskole, pointerede Michael Christensen, der sidder i Frøslevlejrens bestyrelse.

Et af valgkampens rigtigt store emner er den planlagte flytning af Fjordskolen fra Aabenraa til Kruså. Blandt tilhørerne var både tilhængere og modstandere af den beslutning og Jan Riber Jakobsen, der har stemt for flytningen, fik lejlighed til endnu engang at forsvare beslutningen.

- Vi vil give børnene den bedste skole. Det handler om at se de muligheder, der er i Kruså-området, sagde han og lovede, at han gerne ville støtte et forslag om, at børnene højest må sidde i en bus 60 minutter hver vej, når de skal køres i skole. I øjeblikket er der et maksimum på 75 minutter.

Armbevægelser fremmer ofte forståelsen. Foto: Timo Battefeld.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce