Annonce
Sønderborg

Oplev det på Als: Bittesmå frøer på dating larmer som en hær af cikader

Løvfrøen, som er Danmarks mindste frø, er fredet - og efter lidt bolighjælp i form af nye vandhuller på en eng ved Sønderborg, stortrives de i området. Foto: Naturstyrelsen
Efter at der er anlagt lækre nye vandhuller på en eng ved Sønderborg vrimler de fredede løvfrøer til. Og lige nu er omkring 1.000 løvfrøer på udkik efter en partner. Det kan høres flere kilometer væk.

Sønderborg: Løvfrøerne på Als holder øredøvende koncert i disse uger, gør Naturstyrelsen opmærksom på.

Det er vildt, højt, mørkt og eksotisk, når en af Danmarks største forsamlinger af løvfrøer slår sig løs i Sønderskoven ved Sønderborg.

Corona-udbruddet har sat en stopper for rejser til cikadernes sang sydpå, men en god erstatning er en sen aftentur til Egetofteengen i Sønderskoven. Her kan man høre omkring 1.000 lystne løvfrøhanner gejle hinanden op med deres ensformige og rytmiske larm, der minder om cikadernes sang.

Vælg en mild og vindstille aften. Tag ud til Egetoftevej 4 i Sønderborg og stå ved hegnet ind til engen, ved solnedgang - og lyt.

Annonce
Når man er meget lille - fire-fem centimeter - skal der noget til, for at gøre opmærksom på sig selv overfor en potentiel partner. Og løvfrøen har en ualmindelig høj stemme. Foto: Naturstyrelsen

Øredøvende: Kan høres flere kilometer væk

Frøernes koncert når næsten op på 80 decibel og kan høres flere kilometer væk. Padderne er søgt til vandhullerne på engen for at parre sig, og den enkelte han lokker hunnerne til med sin kraftige stemme. Lykkes det, ender seancen oftest med en kopulation, hvor hannen befrugter hunnens æg, så en ny generation kan vokse op.

Efter Andreas Andersen og Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Naturstyrelsen igennem en årrække har fået .

- Løvfrøen er en fredet art, som har brug for hjælp til at overleve. Det er lykkedes i Sønderskoven, og naturplejen er blevet en succes - som ikke er til at overhøre, lyder det lunt i en pressemeddelelse fra skovfoged Martin Reimers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce