Annonce
112

Oplev Fredericias foreninger og foreningernes fredericianere

Gymnastikforeningen G94 er en af de mange foreninger, der præsenterer sig på Rådhuspladsen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der er en forening til alle, hvis ellers man vil være med.

Fredericia: Fredericia bugner af foreningsliv og mennesker med engagement i hinanden og det fællesskab, de dyrker. Der er noget for enhver smag og personlighed. En del af foreningslivet kan opleves og mærkes på Rådhuspladsen lørdag 21. september fra klokken 10 til 14.

Fredericia Foreningsdag så lyset i 2017 og er siden vokset i takt med, at flere og flere foreninger har lyst til at vise sig frem. Det handler ikke kun om at gøre reklame for de enkelte foreninger, men også om at gøre reklame for det at være en del af foreningernes fællesskaber generelt. Derfor glæder arrangørerne i Fredericia Shopping sig også over den store interesse.

I år kan man blandt andre møde Fredericia Judo og Ju-Jutso Klub, Gymnastikforeningen 94, Fredericia Mavedanser Forening, 6. Juli Garden, Fredericia Taekwondo Klub, Fredericia Thriathlon Klub, Taulov BMX Klub, KIF, Fredericia KFUM, Fredericia Postorkester, LB Dans, Silverrado Line Dancers og Fredericia Modelflyveklub.

Undervejs vil der være underholdning og demonstrationer. Og der vil være mulighed for at prøve flere af tingene - herunder at køre BMX på en pumptrack. Og Fredericia KFUM giver mulighed fro

at få målt, hvor hurtigt man kan sparke en bold afsted - og om man kan ramme målet.

Annonce
Også Fredericia Triathlon Team er på Rådhuspladsen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce