Annonce
Vejen

Oplev høst gennem 100 år

På Hygum Hjemstavnsgård kan du 22. - 25. august opleve høsten gennem 100 år - blandt meget andet. PR Foto

Hygum: I dagene 22.–25. august kan du opleve "Høsten gennem 100 år" på Hygum Hjemstavnsgård.

Som til et rigtig høstarrangement skal der være en Høsttaler, det er i år højskolelærer Jens Horstmann.

I den gamle smedje kan børnene være med til at fremstille en lille ting de kan få med hjem. I den anden ende at smedjen er stenovnen tændt op, og her bages der boller og kringler.

I det gamle stuehus bliver der lavet smagsprøver på det gamle ringkomfur og i stuerne er væv, kniplebræt samt strikketøjet i fokus.

Haderslev Kaninavlerforening holder lørdag og søndag det årlige kaninhop og konkurrencer.

Bloksaven saver store træstammer til planker og brædder, og du kan også møde en pilefletter og en jydepottemager.

Historisk køkken har smagsprøver, og der kan købes kaffe og hjertevafler, som kan nydes på terrassen.

Naverne er også i deres Naverhule, hvor de gerne fortæller om deres håndværk, og viser deres trofæer frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce