Annonce
Trekantområdet

Oplev Kanalbyen i sommer med kunst, is og veteranbiler: Opførelse af p-hus og Promenaden er også godt i gang

En af sommerens oplevelser kunne være det nye udendørs kunstværk i Kongens Port. Arkivfoto: Søren Gylling
Kunst i parkeringshus, nye ejerboliger og oplevelser til vands er også på programmet.
Annonce

Fredericia: Den danske sommer har også ramt Kanalbyen, så hele juli måned er der gode oplevelser i vente for både turister og lokale, der nyder en staycation i Fredericia. Det oplyser Kanalbyen i en pressemeddelelse.

Blandt sommerens nyheder i Kanalbyen er Ishuset Fredericia, som har indtaget containercafeen i C-byen med blandt andet bubble waffles. Butikken er blevet nomineret til Årets Ishus 2020.
En af sommerens andre nyheder er det nye pop up galleri Kranknau Kunsthalle, som er åbnet på Skibbroen ved Gl. Havn. Her udstiller streetkunstneren Koolbandi sine legende tegninger og graffitimalerier hele juli.

Endelig er de hyggelige Havnetirsdage tilbage med veteranbiler og åbne containerbutikker i C-byen hver tirsdag fra kl. 17-20. Butikkerne holder desuden sommeråbent hver søndag fra 12-16.

Annonce

P-hus med kunst

Sommerferien kan også bruges til vands eksempelvis med enten kajak eller på SUP board.

Hvis man er mere til kunst, arkitektur og byggerier, er der også meget nyt at se på. I Sønder Voldgade-kvarteret opfører entreprenør A. Enggaard et parkeringshus som en gigantisk kunstinstallation med glasmosaik og rislende regnvand. Værket hedder ”Hydra” og er skabt af Kirstine Roepstorff.

Parkeringshuset skal blandt andet betjene de nye udlejningsboliger i Bådhusene, som også bygges lige nu. De første boliger i byggeriet skal være klar til indflytning efter sommerferien.

Langs Frederiks Kanal opfører Bach Invest de nye ejerboliger i Promenaden. Råhuset er godt på vej, og foran containerbyggeriet på den anden side af kanalen kan man se ’Promenadealtanen’ som er en model af de store altaner, som de nye beboere får adgang til.

For enden af Frederiks Kanal kan man fortsætte ind i gårdrummet til Kongens Punkt, hvor man kan opleve Signe Guttormsens store cirkulære kunstværk "Det vi ikke ved det ved vi ikke".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce