Annonce
Tarm

Oplev krondyrenes urbrøl på Lønborg Hede

Krondyrene kan opleves mange steder i Vestjylland. Et af de gode steder at opleve krondyrene er på arealerne ved Grærup Langsø. De kan ses fra vejen mellem Henne og Vejers øst for Grærup Langsø. PR foto

Lønborg: September er højsæson i krondyrenes parringstid.

I denne periode kan man få sig en stor naturoplevelse, når de store hanner udstøder deres urbrøl for at gøre sig til over for både de andre kronhjorte og for hinderne.

Nu inviterer Lønborg Hedelaug på en tur, hvor man kan være heldig netop at opleve dyrene i brunstperioden. Dyrene er meget følsomme overfor forstyrrelser og kan lugte og høre mennesker på lang afstand, men står man tilpas langt væk og godt i skjul, kan man være heldig at se hjortene. Brølene kan man nærmest ikke undgå at høre, for de er virkelig høje i morgengryet og i skumringen.

Torsdag 19. september klokken 18.30 kan man komme med Ole Pedersen på tur og forhåbentlig opleve de flotte dyr. Mødestedet er parkeringspladsen ved Bjerregårdsvej, og efter turen står den på en lille smagsprøve af krondyrkød, lokkes der med i pressemeddelelsen.

Husk varmt tøj og gummistøvler, lyder opfordringen. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce