Annonce
Haderslev

Oplev Nordeuropas største vingefang på Ørnens Dag ved Slivsøen

Haderslev: Den er et imponerende syn. Havørnen. Den er Nordeuropas største rovfugl, og på Ørnens Dag er der gode chancer for at få et glimt af " den flyvende dør", som den kaldes.

Den 25. februar står kyndige fuglefolk klar ved Slivsøen på Ørnens Dag for at fortælle succeshistorien om havørnen og vise den frem i teleskoper og kikkerter. Lokale rovfuglefolk fra DOF Sønderjylland stiller udkigsposter op to steder på Bræråvej og viser ørnene og de andre fugle frem. Arrangementet foregår fra kl. 10-14 ved p-pladsen på Bræråvej eller ved Østenden af Slivsøen, hvor Vilstrup Vestermark ender i Bræråvej. Der er ingen tilmelding, og alle interesserede er velkomne. Mellem de to udkigsposter er der ca. en km.

Annonce

Nu trives havørnen

Om vinteren er der rigtig gode muligheder for at opleve havørnens store vingesus over det meste af landet. DOF's frivillige ørne-entusiaster har i januar 2018 talt 375 havørne og 11 kongeørne i det danske landskab. Der er ingen tvivl om, at især havørnen trives med landets lange kystlinjer og mange store søer, hvor der er rige muligheder for at søge føde. Havørnene har levet i Danmark siden istiden undtagen i perioden 1900 til 1994, hvor den var udryddet her i landet. I 2017 blev der i alt registreret 74 ynglepar, hvilket er et markant fald i forhold til 2016, hvor der blev registreret 83 ynglepar. Tilbagegangen skyldes udbruddet af fugleinfluenza i sidste sæson, som smittede havørnene gennem deres føde, der bl.a. består af ådsler samt svækkede og syge vandfugle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce