Annonce
Sydjylland

Opmærksom borger redder ældre dame. Havde ikke opdaget brand i sin lejlighed

Røgdykkere måtte sættes ind for at få slukket ilden. Foto: Benjamin Nolte.

HARRISLEE: En cirka 90-årig kvinde kan takke en opmærksom medborger for, at hun reddede livet, da der mandag ved middagstid gik ild i hendes lejlighed i Harrislee lige syd for grænsen. En kvinde havde tilfældigvis et ærinde i etagebyggeriet, da hun hørte lyden af en røgalarm.

Kvinden fik tilkaldt brandvæsnet og fandt den berørte lejlighed. Men først efter længere tids ringeri på dørklokken åbnede den ældre dame døren til sin røgfyldte bolig.

Tilsyneladende havde kvinden slet ikke lagt mærke til situationen. Hun blev reddet i sikkerhed af den hjælpsomme medborger.

Ilden var tilsyneladende udløst af en tændt cigaret, der var havnet under en seng, hvorefter de ulmende gløder bredte sig.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce