Annonce
Varde

Oppe i årene: Forening med fiskerbåde har brug for yngre kræfter

Bent Poulsen slutter som formand for V6 efter 17 år. Foreningen står for kutter, sejlbåde og gafpramme ved esehusene i Nymindegab. Arkivfoto: Martin Ravn

Nymindegab: Foreningen, der står bag kutter, sejlbåde og gafpramme ved esehusene i Nymindegab, har brug for nye – og meget gerne yngre – medlemmer.

Det fortæller Bent Poulsen. Han har været formand for V6, som foreningen hedder, i 17 år.

- Jeg sagde sidste år på generalforsamlingen, at i år er det definitivt slut. Jeg har lige rundet 75 år, siger Bent Poulsen.

Der er kandidater i den syv mand store bestyrelse, der kan tage over på formandsposten – men, så bliver der i givet fald huller i den anden ende, for ud over Bent Poulsen har endnu et bestyrelsesmedlem meldt sin afgang.

- Vi må erkende, at bestyrelsen har en let aldrende sammensætning. Vi skal gerne have en fornyelse med lidt yngre medlemmer, siger Bent Poulsen.

V6 har omkring 100 medlemsfamilier. Medlemskab koster 150 kroner om året, og giver, udover fri ret til at bruge esehusene, adgang til at ro i gafprammene og til at komme med på de 4-5 årlige ture, V6 sejler med medlemmer.

Generalforsamlingen er onsdag 19. februar klokken 19.30 på Nymindegab Museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce