Annonce
Varde

Opposition fik ikke ændret et komma i budgetforliget

Arne Callesen (EL), Søren Laulund (S) og Holger Grumme (R) ønskede ændringer i budgettet for 2018. De fik ikke et eneste ændringsforslag igennem. Foto: John Randeris

Flertallet tilgodeså ikke nogen af de fem ændringsforslag til budgettet, som Radikale og Socialdemokratiet havde stillet.

Varde Kommune: Fem afstemninger i træk forløb stort set på samme måde til tirsdagens byrådsmøde. Socialdemokratiet, Radikale og Enhedslisten stemte for ændringsforslag til budget, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative stemte imod. En enkelt gang valgte Enhedslisten at stemme blank, fordi Arne Callesen (EL) godt kunne forstå en indvending imod at bruge penge på områdeplaner i to byer med en nedlagt jernbane.

Dermed fik oppositionen ikke ændret et komma i budgetforliget

Der må være flere fiskedamme end kun kultur og fritid.

Lisbet Rosendahl (V) var imod at finansiere et højere lokaletilskud ved at spare på puljer på hendes udvalgsområde

Lokaletilskud

De tre partier på byrådets venstrefløj ville sætte lokaletilskuddet op til 90 procent, enten permanent eller som et forsøg.

- Det er en afgørende forudsætning for, at borgerne kan dyrke idræt, at foreningerne har en sund økonomi, sagde borgmesterkandidat Søren Laulund (S).

Flertallet er grundlæggende enig, men har valgt i først omgang at lave en analyse af, hvordan det er bedst at bruge penge, hvis man vil have flere til at dyrke idræt. Og så var flertallet uenig i, at der kan findes finansiering ved at skære i andre puljer på kulturområdet.

- Jeg er overrasket over, det er så let at finde pengene, for så havde vi da forlængst gjort det, sagde udvalgsformand Lisbet Rosendahl (V).

Annonce

Mere til fire huse

Mindretallet ville også give flere penge til Medborgerhuset, Frivillighuset, Paraplyen og Center Bøgely. Det advarede udvalgsformand Thyge Nielsen (V) imod. Et af hans argumenter var, at det er dårlig timing, mens kommunen er ved at lave en ny aftale om fremtidig økonomi med Paraplyen.

- Det her kommer ind som en hund i et spil kegler, sagde han.

Annonce

Kontanthjælp

Der skal strammes op, så flere unge, der er aktivitetsparate i stedet bliver kategoriseres som uddannelsesparate, mener flertallet. Dermed bliver de sat ned i ydelse.

- Det at stramme op behøver ikke være negativt. Det kan godt være et skub i den rigtige retning, sagde gruppeformand Tina Agergaard Hansen (DF).

Men Socialdemokratiet, Enhedslisten og Radikale ville af med den besparelse, så socialrådgiverne ikke får et direkte eller indirekte påbud om at være skrappere over for unge kontanthjælpsmodtagere.

- Det kan være et skub i den forkerte retning, hvis vi ikke ligefrem spænder ben for dem, sager Holger Grumme (R).

Annonce

Tidligere børnehavestart

De tre partier i mindretallet er også imod, at børn skal starte tidligere i børnehave. I dag begynder børnene, når de er tre år, men fremover bliver det en måned tidligere. Politikerne i flertallet har også besluttet, at tidspunktet for start i børnehaven skal være mere fleksibel, men det giver Holger Grumme ikke meget for.

- Vi må forholde os til, at gennemsnitsalderen må blive to år og 11 måneder, for ellers hænger budgettet ikke sammen, sagde han.

- Der er ingen børn, der bliver sendt i børnehave, inden det er fagligt forsvarligt. Så enkelt er det, svarede Niels Haahr Larsen (V).

Annonce

Jernbaner

Det sidste ændringsforslag var at bruge penge på områdeplaner i Starup-Tofterup og Agerbæk. Disse planer skal indeholde tanker om, hvad det nedlagte jernbaneareal, der går gennem begge byer, kan bruges til.

Poul Rosendahl (V) har kæmpet i årevis på at få fjernet jernbanen gennem de to byer, men alligevel var han imod forslag. Han fortalte nemlig, at både en politisk og en administrativ styregruppe fra de kommuner, som jernbanen går igennem, er tæt på at lande en aftale om at overtage arealet. Og i den situation finder han det utidigt, at de enkelte kommuner begynder at lave egne planer.

Annonce
Varde For abonnenter

Dispensation til kendispars 12 lejligheder kan være helt ubrugelig

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce