Annonce
Aabenraa

Opråb fra butikkerne: Køb jeres julegaver nu, så det ikke ender i blodbad

Coronavirus har ødelagt mange butikkers handel, og derfor kommer de med en appel om at handle lokalt nu, så det ikke ender i et blodbad. Foto: Claus Thorsted
Citychef og formand i Shop i City Aabenraa, Dorthe Hilbig og Malene Byriel, sender nu en stærk appel til lokale borgere og virksomheder om at støtte de lokale butikker.
Annonce

Aabenraa: Handl lokalt - og gør det nu.

Butikkernes forening i Aabenraa, Shop i City Aabenraa, går nu ud med en stærk appel til borgere og virksomheder i kommunen: Støt de lokale butikker ved at handle der nu, for ellers kommer denne krise til at koste mange af dem livet.

- Hvis man ikke hjælper butikkerne nu, så bliver det et blodbad, og det kommer til at tage lang tid, inden det er bygget op igen. Dansk Erhverv har været ude og sige, at de tror, at 30 procent af de danske butikker ikke åbner igen efter denne krise, og så kan vi jo begynde forfra, siger citychef i Shop i City Aabenraa Dorthe Hilbig.

Onsdag kom regeringen med en hjælpepakke til de mindre erhverv som f.eks butikkerne, men den vil ikke redde alle, og derfor er der også brug for hjælp fra borgerne og virksomhederne.

Shop i City Aabenraa opfordrer til, at alle f.eks. køber gavekort, for der kommer altid en anledning til at bruge dem.

- Jeg er med på, at mange er usikre lige nu og derfor holder på pengene. Men de, der kan handle, gør det lokalt. Ikke på Zalando eller Boozt, men i de lokale butikker. Der kommer mors dag og fars dag, og måske er der nogle konfirmander, som skal have lidt ekstra, fordi deres store dag måske bliver udskudt, eller nogle ældre familiemedlemmer, der skal have en lille gave i denne tid. Et køb af gavekort på 100 kroner betyder også meget for butikkerne, siger formanden for Shop i City Aabenraa, Malene Byriel.

Annonce

Udlejerne må også hjælpe

Foreningen beder de lokale borgere og virksomheder om at kigge så langt i kalenderen som helt til jul.

- Køb jeres julegaver lokalt nu. For de virksomheder i kommunen, som kan, så vil det sende et super godt signal at gå ud og købe gaver lokalt lige nu. Jeg vil gerne appellere til de virksomheder om at gøre det, siger Malene Byriel.

Dorthe Hilbig fortæller, at mange butiksejere er chokerede over situationen, og at nogle af dem står med udgifter på op mod 50.000 kroner i måneden, som de har svært ved at se, hvordan de skal få betalt.

- Mange har ikke nethandel endnu, og dem, der henvender sig til de ældre, er jo lagt ned, for de ældre bliver hjemme og går ikke online lige nu. Kunst er der jo heller ikke salg i lige nu, men udgifterne er de samme. Derfor appellerer vi også til udlejerne om at hjælpe med en lavere husleje, for vi bliver alle nødt til at være fælles om det her, og alle skal give noget. For udlejerne må det på sigt også være den bedste løsning, mener Dorthe Hilbig.

Annonce

Butikkerne er skarpe

Shop i City Aabenraa er i gang med forskellige tiltag for at hjælpe alle butikker i Aabenraa - ikke kun medlemmerne. Der er blevet lavet en ny Facebookside - Take away og udbringning i Aabenraa - hvor alle kan lægge deres tilbud ind, så kunderne kan få et overblik. Der bliver også arbejdet på at lave en fælles udbringning af varer, og så har foreningen udskudt betalingen af kontingentet for butikkerne på ubestemt tid.

- De er skarpe i butikkerne på alle restriktioner, og de sidder klar ved telefonerne, på mailen og deres netbutikker, så man skal bare kontakte dem, pointerer Dorthe Hilbig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

75-årig druknet på Sydals

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce