Annonce
Sydjylland

Opråb fra Trekantområdet: E45 skal udvides for at forhindre kritisk trængsel

Der er kritisk behov for at udvide E45 mellem Vejle og Skanderborg samt udvide motorvejskrydset i Kolding for at fremtidssikre et af landets vigtigste knudepunkter, mener flere aktører. Foto: Lars Rasborg/Scanpix
Annonce

Trængsel: - Det er også velfærd at kunne hente sine børn til tiden.

Sådan lød et blandt mange argumenter for løse trængselsproblemerne i Trekantområdet under et stort virtuelt debatmøde mandag formiddag. Citatets ophavsmand er konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen, der ligesom flere paneldeltagere kaldte situationen i Trekantområdet for kritisk.

Dels for pendlere. Dels for vognmænd. Dels for forsyningssikkerheden.

- I Trekantområdet er trængslen ikke kun et spørgsmål om rå samfundsøkonomi. Over Vejle Fjord og Lillebælt er der tale om broer og dermed forsyningssikkerhed. Når vi kommer op og krydser kritisk trængsel, vil der være lange perioder hvor trafikken ikke kan afvikles, sagde det Vejle-valgte Folketingsmedlem Christoffer Melson (V), der er bekymret for, hvad der vil ske, hvis der eksempelvis sker et alvorligt uheld på en af broerne, og trafikken ikke kan dirigeres udenom.

Der er mange ønsker til den kommende infrastrukturplan, som transportminister Benny Engelbrecht (S) skal stå i spidsen for, men i panelet var der mandag bred enighed om, at førsteprioriteten er at løse trængselsudfordringerne i Trekantområdet. Ikke mindst fordi, at Trekantområdet er central for en stor del af den trafik, der hver dag bevæger sig på tværs af landet.

Annonce

Minister prioriterer E45

Ifølge borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen (S) er der først og fremmest behov for at udvide E45 mellem Vejle og Skanderborg og ved Kolding og dernæst se på en parallelforbindelse over Lillebælt.

- E20 og E45 er grundinfrastruktur, der binder Danmark sammen. Det er godt at lave andre tiltag forskellige steder, men man er nødt til at se på, hvor udfordringerne er størst, og det er de i Trekantområdet og hovedstaden, sagde han under debatten.

Også transportministeren understregede, at en løsning i Trekantområdet ligger højt på hans prioriteringsliste sammenlignet med Hærvejsmotorvejen.

- Min førsteprioritet er at kigge på E45 og Trekantområdet. Der er så mange lavthængende frugter, og når man skal prioritere, er der ingen tvivl om, at det er sådan, rækkefølgen må være, sagde Benny Engelbrecht.


E20 og E45 er grundinfrastruktur, der binder Danmark sammen. Det er godt at lave andre tiltag forskellige steder, men man er nødt til at se på, hvor udfordringerne er størst, og det er de i Trekantområdet og hovedstaden.

Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce