Annonce
Vejen

Opråb fra vandværket: Kog vandet i Brørup Syd

Brørup Vandværk anbefaler borgere syd for jernbanen i Brørup at koge drikkevand i minimum to minutter Arkivfoto: Lene Sørensen

BRØRUP: En for høj måling af antallet af coliforme jordbakterier var lørdag skyld i, at Brørup Vandværk udsendte et kogepåbud til 1.260 borgere i området syd for jernbanen i Brørup.

Driftsleder Arne Schmidt understreger, at der er tale om coliforme jordbakterier, og altså ikke e-colibakterier, der stammer fra afføring.

Der er installeret et UV-filter på en af vandværkets store tanke, ligesom man er i gang med en grundig gennemskylning af det berørte ledningsnet.

Mandag er der foretaget undersøgelser af drikkevandet, men resultaterne af disse får vandværket først dagen efter.

Kogepåbuddet omfatter alle forbrugere syd for jernbanen i vandværkets forsyningsområde.

- Så snart der er nyt at fortælle, vil der blive udsendt ny information, oplyser Arne Schmidt.

Indtil da anbefales det, at borgerne i det berørte område koger vand, der skal drikkes, i minimum to minutter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce