Annonce
Vejen

Opråb fra vandværket: Kog vandet i Brørup Syd

Brørup Vandværk anbefaler borgere syd for jernbanen i Brørup at koge drikkevand i minimum to minutter Arkivfoto: Lene Sørensen

BRØRUP: En for høj måling af antallet af coliforme jordbakterier var lørdag skyld i, at Brørup Vandværk udsendte et kogepåbud til 1.260 borgere i området syd for jernbanen i Brørup.

Driftsleder Arne Schmidt understreger, at der er tale om coliforme jordbakterier, og altså ikke e-colibakterier, der stammer fra afføring.

Der er installeret et UV-filter på en af vandværkets store tanke, ligesom man er i gang med en grundig gennemskylning af det berørte ledningsnet.

Mandag er der foretaget undersøgelser af drikkevandet, men resultaterne af disse får vandværket først dagen efter.

Kogepåbuddet omfatter alle forbrugere syd for jernbanen i vandværkets forsyningsområde.

- Så snart der er nyt at fortælle, vil der blive udsendt ny information, oplyser Arne Schmidt.

Indtil da anbefales det, at borgerne i det berørte område koger vand, der skal drikkes, i minimum to minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce