Annonce
Debat

Opråb om asbestfare på Ansager Skole

Nedbrydning på Ansager Skole. Arkivfoto: Yvonn Tittel

Læserbrev: Der er en sjusket og farlig nedrivning i gang på Ansager Skole. Der er asbest, pcb og hel del tungmetaller i bygningerne, som rives ned midt inde i skolegården. Asbeststøv er kræftfremkaldende.

Med tre børn på skolen har jeg engageret mig i sagen, hvilket jeg også vil opfordre andre forældre til at gøre.

Entreprenøren Toft Nedbrydning har fået to strakspåbud fra Arbejdstilsynet og tilsyneladende ignoreret dem. Arbejdstilsynet vurderer, at asbesten har spredt sig til de omkringliggende arealer og overvejer bødestraf eller andre sanktioner til firmaet. Og vi har selv filmet, hvordan Toft Nedbrydning stik imod love og vejledninger skaber masser af støv med farlige asbestfibre ved voldsom nedrivning af eternitpladerne fra taget - blot få meter fra legende børn.

Annonce


Det har taget lang tid at råbe politikerne op. Alligevel vil jeg gerne kvittere for lukning af skolegården og til sidst projektstoppet den 19. april. Skulle man finde en ny og dygtigere nedriver til at gøre arbejdet færdigt?

Uddrag af læserbrevet


Man smider rundt med pladerne, og mange lander i skolegården. Både før og under nedrivning drysser gamle eternitpladers asbeststøv ned i tagisoleringen, der nu har blæst rundt i området i dagevis.

Det har taget lang tid at råbe politikerne op. Alligevel vil jeg gerne kvittere for lukning af skolegården og til sidst projektstoppet den 19. april. Skulle man finde en ny og dygtigere nedriver til at gøre arbejdet færdigt?

Selv har jeg taget mine børn ud af skolen siden den 13. april, og indtil nedrivningsfirmaet er væk. Så håber jeg bare, det ikke var for sent.

Entreprenøren udsætter elever, lærere og naboer for asbestfare. Men kun politikerne og forvaltningen kan beskytte børn og borgere. Jeg håber virkelig, at byrådspolitikerne vil sikre bedre tilsyn, når Brorsonskolen skal rives ned.

Firmaet Toft Nedbrydning har haft mulighed for at kommentere på læserbrevet, men ikke ønsket det.

Annonce
Debat For abonnenter

Formynderstaten er gået amok med nye rygeregler for de unge

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Læserbrev

Det er svært og dyrt at tage det klimavenlige ferievalg, når flysektoren bliver ved med at få forgyldt fripas herhjemme og i EU

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce